Trabzon Spor Adamları paneli

TSAD Lokali'nde yapılan panele konuşmacı olarak Trabzonspor eski Teknik Direktörü Giray Bulak,Gazeteci- Yazar Nihat Genç, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazeteci -Yazar İhsan Öksüz ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Devrim Sa

Trabzon Spor Adamları paneli

TSAD Lokali'nde yapılan panele konuşmacı olarak Trabzonspor eski Teknik Direktörü Giray Bulak,Gazeteci- Yazar Nihat Genç, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazeteci -Yazar İhsan Öksüz ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu

Panelde ilk konuşmayı yapan TSYD Trabzon Şube Başkanı ihsan Öksüz” Trabzon'da futbol balkanlı yıllarda oynandı. 1920 li yıllarda futbol ligi kuruldu. Kafkas karması ile Trabzon karması iki maç yaptılar. İlk maçı Kafkas karması 7-1 yendi.Rövanşı ise 2-1 Trabzon karması kazandı.

Trabzonspor 1931 de kuruldu.İdman ocağı ,Birlikspor ve İdmangücü bir araya geldi.Sonra iki yıl sonra kendi kendilerini lav ederek ayrıldılar.Trabzonspor bugünlerden geldi.Trabzon'da opera binası vardı. Eski Trabzon'da Taksiciler kravatlı ve şapka takardılar.Trabzonspor'un iki kez şampiyonlukta önü kesildi. Endüstriyel futbolda şansa yer yok.Trabzonspor hep aynı kadro ile şampiyon olmadı. Şenol,Turgay,Necati ve Güngör bütün şampiyonluklarda vardır.Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal Kayseri'de kaldığı için milli takım yüzü göremez İstanbul takımlarına gitseydiler şuan milli takımdaydılar,Fatih Tekke'de aynı örnektir. Fatih'te milli formayı göremez Nedeni açık İstanbul takımlarına gitmediği için . Trabzonspor'un güçlü lobileri var ama onları harekete geçirmesi lazım.”

TSYD Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu” Trabzon'a o kadar gittim geldim ki. Trabzon'lu oldum. Trabzonspor'dan ayrıldım son yıllarda Fenerbahçe'yi yazdım. Beni de Fenerli yazarlar gibi kulüp yazarı sandılar .Ben gördüğümü yazdım eksikleri yazdım. Haksız kazandığı penaltıyı bile yazdım. Fenerliler daha fazla dayanamayıp beni şikayet ettiler.Nerden buldunuz bu Trabzonlu yazarı diye. Yani biz Trabzonlu kaldık.Erzincanlıyım Trabzonlu anılmaktan da mutluyum. Erman Toroğlu'nun kafası Şenol'a çarptı. O gün bugün Erman da ki kalıtsallık ondan olabilir.Trabzonspor için sayfalar üzerinde çok korsan baskılar yaptık. Ama bu baskıları hak ediyordu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler