Trabzon maratonunda başarı

Trabzon'un düşman işgalinden kurtulması nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 29'uncusu bugün koşuldu. Trabzon'un Ganita mevkii altında başlayan 21.1 kilometrelik yarı maratonda, erkeklerde Kocaeli Belediyesi adına

Trabzon maratonunda başarı

Trabzon'un düşman işgalinden kurtulması nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 29'uncusu bugün koşuldu. Trabzon'un Ganita mevkii altında başlayan 21.1 kilometrelik yarı maratonda, erkeklerde Kocaeli Belediyesi adına yarışan Mehmet Çağlayan, 1:03.02'lik derecesiyle parkur rekorunu kırarak birinci oldu. İkinciliği 1:04.23'lük derecesi ile Moldovya adına yarışan Vitaly Georgita alırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Bekir Karayel, 1.04.32'lik zamanıyla üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ise birinciliği 1:10.02'lik zamanıyla Üsküdar Belediyespor'dan Bahar Doğan, Türkiye rekoru kırarak elde etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Meryem Tanga, 1.11.03'lük derecesiyle ikinci olurken, Üsküdar Belediyespor'dan Türkan Erişmiş, 1.12.04'lük derecesi ile yarışı üçüncü sırada tamamladı. Maraton öncesi yapılan 5 bin metrelik halk koşusunda ise bayanlarda İdmanocağı Spor Kulübü adına yarışan Merve Karslı 14.16'lık derecesiyle birinci olurken, erkeklerde ise Trabzon Karşıyaka Spor Kulübü'nden Salih Öztürk 12.41'lik dereciyle ile birinciliğe ulaştı.

Toplam 30 Bin TL ödülün dağıtıldığı maratonda. bay ve bayanlarda birinciliği elde eden sporculara 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin dolar para ödülü verildi. Bayanlarda 29, erkeklerde ise 200 atlet olmak üzere toplam 229 sporcunun katıldığı maratonda, 7'si bayan olmak üzere 29 yabancı sporcu da yarıştı. Halk koşusuna ise 300 vatandaş katıldı. Öte yandan yarışmada dereceye girenlere ödülleri Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen törenle verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor