Trabzon maçında atmaları haklıydı

Gaziantepspor'dan ayrılan Tolunay Kafkas, istifasından, Fenerbahçe ile olan gerginliğine; yabancı sayısından, Cenk Tosun'a kadar birçok konu hakkında konuştu.TRT Spor'a konuk olan Tolunay Kafkas Gaziantepspor'dan ayrılmasından Milli Takıma kadar bir çok k

Trabzon maçında atmaları haklıydı

Gaziantepspor'dan ayrılan Tolunay Kafkas, istifasından, Fenerbahçe ile olan gerginliğine; yabancı sayısından, Cenk Tosun'a kadar birçok konu hakkında konuştu.

TRT Spor'a konuk olan Tolunay Kafkas Gaziantepspor'dan ayrılmasından Milli Takıma kadar bir çok konuda önemli samimi açıklamalar yaptı.

"Kayserispor maçından sonra 3 hafta istifa kararı aldım. Mersin maçından sonra istifa ettim. Nedeni oyuncuların performansından uzak olması. Bu sezon benim takımım gitti başka bir takım geldi.

Bu durum bende yaralar açmaya ve üzmeye başlamıştı. Kayserisporla oynadığımız maçın 75. dakikasında istifa kararını aldım. Oyuncuların isteklerindeki sorun nedeniyle bıraktım. Futbolcularıma her aman futboldan öte futbolun dışında da hayatın olduğunu söyledim ama maalesef Gaiantepsporda görev yaptığım bir yıl içinde sadece sonuç almışız.

Bana deseler bu takım 4 maç yenilecek rüyamda görsem inanmazdım.Oyuncuların heyecanını kaybettiğini gördüm. Ligin 10 gün erken açmamız ligin uzamasını bahane olarak görmem biz bu olumsuzluğu yaşadıysak her takım da yaşadı. Daha da büyüteceğimiz takımı büyütemedik." dedi.

Trabzonspor maçında atılmakta haklıydım devamı sayfa 2'de

 

"Gaziantepspor'da kaleci Karcemarskas dışında her oyuncuyla aram iyiydi. Karcemarskas beni sabote etti diyemem bu çok ağır bir kelime. Kaleciyi ömrüm boyunca. Kalecinin dışında her oyuncum gitmeme çok üzüldü beni uğurlamaya geldiler. Ben külhanbeyi değilim bana kimse saygısızlık yapamaz bu takımın şefi benim.

Karcemarskas bana saygısızlık yapmadı ama olayın insani boyutları var. Benim elimde bir tartı var bu tartıyı adamlıkla değerlendiriyorum. Sonuçlarla alakalı değerlendirmem. Son Mersin maçı onu oynatmadım, dinlendirmek istedim. Bunu da o maç öncesi kaleciye söyledim zaten. Gaziantep'te çalışmaktan gurur ve onur duydum. Sadece bir hatanın dışında hiç pişmanlık duymadım. Benimde hatalı olduğum çok konular oldu ama haksız olduğum hiç bir şeye itiraz etmem istemem. Haklı olduğumu düşündüğüm zaman itiraz ederim. Ama bazı pozisyonları TV de izleyip kendime kızdığım zamanlar olmuştur.

Trabzonspor maçında beni dışarı atmaları haklıydı. Ağzımdan bir şeyler çıkmıştı. Sadece şapkayı yere atmamdan atılmadım. Gaziantep'te tek pişmanlığım verdiğim sözü yapamamak oldu. Antep'ten ayrılmam beni kariyerimde en çok üzen şeydi. Takımın bu hale gelmesini kabullenemedim beni çok üzdü." dedi.

Türkiye'de oyuncuya dayalı düzen var devamı sayfa 3'te

"Türkiye'de oyuncuya dayalı düzen var. Kayseri'de kimin ne yaptığını hocanın nasıl çalıştığını bilirler. Türkiye'nin en sağlam kulüplerinden biridir Kayseri. Hocayı takip ederler ve ne yaptığını çok iyi bilirler. Futbolcuya dayalı düzen değiştirilmeli. Yöneticiler böyle oyunculardan uzak durmalı ve herkese eşit olmalılar. Kulüplerin sahibi olmalı, oyuncu gücü kendinden değil üstündeki formadandeğil başkandan almaya çalışıyor. Başkan bir futbolcuya ayırım yapınca hoca eziliyor. Sinek ikili haline geliyor." dedi.

Ben Fenerbahçe düşmanı değilim
"Fenerbahçe maçlarında maçların atmosferi üst seviyeye çıkıyor. Ben Fenerbahçe düşmanı değilim. Fenerbahçe sadece rakibimiz olur. Biz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'la Gaziantepspor olarak aşık atmıyoruz. Sadece prestij için onları yenmeye çalışıyoruz. Millet olarak düşmanlarımız belli. Hiçbir camiaya saygısızlık yapmayı aklma getirmedim. Bize de yapılmasını istemem" dedi.

Bekir'e yanlış davrandım devamı sayfa 4'te

 
 

"İstanbul'da ki Fenerbahçe maçında hakeme bir tepkim olmuştu ve Fenerbahçe yardımcı antenörü ile kişisel bir durum oldu. Bekir'e yanlış davrandım, sinirliydim. Bir derdim sorunum varsa insanlarla yiğitçe konuşmayı severim. Bekir'in bana elini uzatmasını görmedim. Kimsenin elini sıkmamazlık etmem. Fenerbahçe maçından sonra gergin olduğum için hata yaptığımı söylüyorum. Bekir'e de kusura bakma dedim. İsmail Kartal'la ilgili olarakta durumla ilgili konuşmayı istemem, abimizdir. Çıkıp özür dilemesini beklerdim." dedi.

Kader bana Fenerbahçe teknik direktörlük teklifi getirmez
"Bir gün Fenerbahçe teknik direktörü olabilir misiniz derseniz; kader bana Fenerbahçe teknik direktörlüğü teklifi getirmez. Fenerbahçe düşmanı değilim olsa olsa rakibi olurum. Geçen sene Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 2 çok zorlu maç oynadık. Benim bir takım kimliklerim olabilir . Ben bir takımı çalıştırıken sahada babamı tanımam. Kim hak ediyorsa o şampiyon olur. Beni kim takımın başına getiriyorsa o takımın menfaatlerini gözetirim." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler