Trabzon kökenli sporcu istiyor

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Valilikçe hazırlanan ve 12 ay sürecek ''Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme'' Projesi konusunda bilgiler verdi. Özgür, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin Trabzon'da yapılacağını ve bu organizasyonda Trabzo

Trabzon kökenli sporcu istiyor

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Valilikçe hazırlanan ve 12 ay sürecek ''Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme'' Projesi konusunda bilgiler verdi.


Özgür, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin Trabzon'da yapılacağını ve bu organizasyonda Trabzon kökenli sporcular da görmek istediklerini belirtti.


Projeyle Trabzonlu sporcuların 2011'e ferdi ve takımlar ile katılımının sağlanılabileceğini ve bunun alt yapısını oluşturmak istediklerini kaydeden Özgür, ''Trabzon'da ilköğretim okulu öğrencilerini spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Geleceğin sağlıklı toplumunu oluşturmak için de çocuklarımızı spora kanalize etmeliyiz'' dedi.


Proje kapsamında 40 bin kişi içinde yapılan taramalar sonrasında sayının 3 bin 600'e düştüğünü ifade eden Özgür, ''Büyük olasılıkla gelecek ay, bir spor salonunda ölçümlü aletlerle test yapacağız. Orada sporcular branş ve gruplara ayrılacaklar. Hangi sporcunun hangi branşa yatkınlığına bakacağız ve sayıyı 2 bin 200'e düşüreceğiz'' diye konuştu.


Belirlenen 2 bin 200 kişinin antrenörler eşliğinde düzenli bir şekilde spor yapacağını vurgulayan Özgür, şöyle konuştu:


''Merkezde ve ilçelerdeki spor tesislerinde faaliyetlere başlayacaklar. Sporcuların hangi branşta, hangi antrenörlerle hangi günlerde nasıl çalışacak onları belirleyeceğiz. Antrenörlerinden sürekli bilgiler alacağız. Her hafta, her ay periyotlar altında kontrollerimizi gerçekleştireceğiz. Buralardan kulüplere de yönlendirmeler yapabileceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor