Trabzon-Karabük 10 yıl sonra

Fortis Türkiye Kupası 2. Kademe maçında yarın akşam saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 10 yıl aradan sonra resmi bir organizasyonda karşı karşıya gelecek. Turkcell Süper Lig'de 4

Trabzon-Karabük 10 yıl sonra
Fortis Türkiye Kupası 2. Kademe maçında yarın akşam saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 10 yıl aradan sonra resmi bir organizasyonda karşı karşıya gelecek. Turkcell Süper Lig'de 4. haftayı yenilgisiz olarak geride bırakan Trabzonspor, Fortis Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek istiyor. Tek maç üzerinde oynanacak olan karşılaşmada bir kazaya uğramak istemeyen Karadeniz temsilcisi rakibi karşısında kupaya da galibiyetle başlamayı hedefliyor. Geride kalan haftalarda elde ettiği saha sonuçları ile moral ve motivasyon olarak üst seviyede bulunan bordo-mavili takım taraftarı önünde güzel futbol oynayarak galibiyete ulaşan taraf olmayı planlıyor.

Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor bugüne kadar hem 1. ligde hem de 2. ligde karşı karşıya geldi. Oynadıkları 8 müsabakada Trabzonspor, 5 galibiyet elde etti. Rakibi ise sadeci 1 galibiyet elde edebildi. 2 karşılaşmada ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı. Söz konusu maçlarda bordo-mavili takım 13 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü.

İki takım arasında Hüseyin Avni Aker'de oynanan 4 maçta ise Kardemir Karabükspor'un galibiyeti bulunmuyor. Bordo-mavili takım evinde oynadığı maçların tamamını kazandı. İki takım arasında en gollü müsabakası ise 1. Lig'de mücadele ettikleri dönemde yaşandı. 1993-94 sezonunda Trabzonspor rakibini 6-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor