Trabzon Kanuni FK Altyapı çalışmalarına hız verdi

Bölgesel Amatör Lig’de statü kurbanı olarak Trabzon 1. Amatör Küme’ye düşen Trabzon Kanuni FK altyapı çalışmalarına hız verdi.

Trabzon Kanuni FK Altyapı çalışmalarına hız verdi

Bölgesel Amatör Lig’de statü kurbanı olarak Trabzon 1. Amatör Küme’ye düşen Trabzon Kanuni FK altyapı çalışmalarına hız verdi.

Bugün ASKF Sahası’nda açılışı gerçekleşen Trabzon Kanuni Futbol Okulu’na sporcular aileler ve antrenörleri katıldı. 

Özellikle yaz ayında çocuklar boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve gelecek adına yatırım yapmaları için önemli bir işe imza attıklarını ifade eden Trabzon kanuni ve Ortahisar Kanuni Genel Koordinatörü Kamil Aydın, “1 Haziran ile 1 Eylül arasında yaz futbol okulumuzu bugünden itibaren açmaktayız. Bugünden itibaren 200’e yakın sporcu katılacak. Çalışmalarımız Ekrem Akgül, Kemal Topal, Hasan Kul, Metin Akar, Onur Çebi, Eray Bayrak ve Kamil Aydın’ın nezaretinde olacak. Bu çalışmalarımızdaki öncelik Trabzon ve Türk futboluna karakterli, ahlaklı oyuncular kazandırabilmek” ifadelerini kullandı

Önceki senelerde futbol okullarının işe yaradığını vurgulayarak bir çok profesyonel sorcu yetiştirdiklerini belirten Aydın, “Trabzon futbolu son derece önemli sporculardan kurulu bir lig. Bu lige mutlaka yeni filizler katmak zorundayız. Bizim dışımızda bir sürü futbol okulu ve kulüpler var, buradaki yetenekleri bulup futbol tarlası olan Trabzon’a yeni gençler yetiştirmeliyiz. Burasının bir futbol eğitim yeri olduğundan dolayı öncelikle karakteristik yapılarına da etki edecektir. Yaz dönemlerini çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri için gerekli programları yaptık. Zaman zaman çocukların sosyalleşmesi adına farklı çalışmalar yapacağız. Hedeflediğimiz noktayı hem bireysel anlamda hem de yetenek açısından en azından ne kadar çok oyuncu üretirsek bizim için o kadar iyi olacak" dedi.

Futbol okulunun özellikle çocukların sosyalleşmesinde önemine değinen Aydın, “Önceden çocuklar mahalle aralarında top oynardılar şimdi mahalle kültürü kalmadığı için çocuklarımızın yetenekleri kısıtlanıyor. Ekstra yetenekleri halı saha veya futbol sahalarında bulamıyoruz. Çünkü asıl yetenekler sokak aralarında gelişiyor. Bir diğer bizi etkileyen nokta ise sanal ortam ekstra yetenekli oyuncular ise zamanlarını telefonda veya internet kafelerde geçiriyorlar bu yüzden çalışmalara gelmiyorlar. Bu yüzden eğitim sisteminin de sıkıntısı var. Çocuklar birinci sınıftan itibaren tamamen yarışmacı bir sistemin içinde dolayısıyla veliler çocuklarının zamanını derslerde geçirmek istiyorlar. Biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve çocuklarımızı en iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Özellikle Trabzon Ortahisar Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Haluk İskender'e ve Trabzon Kanuni Futbol Kulübü Başkanımız Metin İskender'e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Bölgesel Amatör Lig’i 40 puanla 6. Sırada tamamlamasına rağmen statüye kurban gittiklerini vurgulayan Aydın, “İnsan haklarına aykırı bir statü. O lig var olduğundan beri karşıydım. 40 puanla ligden düşmek hele hele 14 takım arasında 6.sırada yer alıp küme düşmek.. Bunun eşi benzeri yoktur. Federasyon yetkililerin bu işe bir an önce el atması gerekir. Naçizane önerim 4. lig olmasıdır. Çok sayıda kulüp var ciddi paralar harcıyorlar en azından destek anlamında yarar sağlamış olurlar. Trabzon futbolu öndeyse bunun cezasını yine  bu il çekemez. Çalışsınlar bize yetişsinler. Biz bundan keyif alırız. Bizim zaten genetiklerimizde rekatbet var. Başarı da buradan gelir. Söyleyebileceğim önerim 4. Lig.. Düşüncelerim ise insan haklarına aykırı bir statü” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler