Trabzon Gençlik başkenti adayı

Avrupa Gençlik Forumu tarafından teklif çağrısına açılan, yerel yönetimler ile bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin adaylık başvurusu yapabildiği 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi için Trabzon Gençlik Merkezi'nde çalışmalar yapan gençle

Trabzon Gençlik başkenti adayı

Avrupa Gençlik Forumu tarafından teklif çağrısına açılan, yerel yönetimler ile bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin adaylık başvurusu yapabildiği 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi için Trabzon Gençlik Merkezi'nde çalışmalar yapan gençlerden ve yöneticilerden oluşan bir heyet Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret etti.

Projeyi koordine eden gençlerin katıldığı ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Esra Kılıç Alemdaroğlu da hazır bulundu. 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi hakkında bilgilendirmeler yapan proje ekibi, başvuru süreci hakkında da bilgiler vererek proje hazırlık dosyasını Vali Okutan'a sundular. Vali Nuri Okutan, 2011 yılında Trabzon'da düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali'nin Avrupa Gençlik Başkenti ünvanının alınmasında önemli bir artı olduğuna dikkat çekerek, “Gençlerimizin başlatmış olduğu hazırlık sürecine Trabzon Valiliği olarak katılacağız ve gençlerle Avrupa Gençlik Başkenti ünvanının alınması için çalışmalarda bulunacağız. Genç nüfusu ve kültürel zenginliği olan Trabzonumuz bu ünvana en layık şehirdir” dedi.

Öte yandan Avrupa Gençlik Başkenti ünvanını alan şehir bir yıl boyunca gençlerle birlikte, gençler için kültürel ve sosyal projeler yapmayı taahhüt edecek. Avrupa Gençlik Başkenti ünvanı için son başvuru tarihi 14 Nisan 2009 iken, sonuç ise mayıs ayı içinde açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler