Trabzon, FB ve BJK'yi geçti!

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, bu önemli organizasyonda son 4 sezon içinde gruplarda en yüksek puan alan Türk takımı oldu.2011-12 sezonu Şampiyonlar Ligi B grubunda mücadele eden Trabzonspor ilk 4 maçı sonunda 5 puana ulaştı. Trabz

Trabzon, FB ve BJK'yi geçti!

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, bu önemli organizasyonda son 4 sezon içinde gruplarda en yüksek puan alan Türk takımı oldu.

2011-12 sezonu Şampiyonlar Ligi B grubunda mücadele eden Trabzonspor ilk 4 maçı sonunda 5 puana ulaştı. Trabzonspor böylece son 4 sezon içinde gruplarda en yüksek puan alan Türk takımı oldu.

Geçen sezon Bursaspor Ertuğrul Sağlam yönetiminde 6 maçta 1 puan, 2009-10 sezonunda Beşiktaş Mustafa Denizli yönetiminde 6 maçta 4 puan, 2008-09 sezonunda Fenerbahçe Luis Aragones yönetiminde 6 maçta 2 puan alarak gruplarını bitirmişti. 2007-08 sezonunda ise Fenerbahçe teknik direktör Zico yönetiminde 11 puan almış ve gruptan çıkmıştı.

BURAK YILMAZ AVRUPA'DA YOK!
Burak Yılmaz kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 19 maça çıkarken hiç gol atamadı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması altında 12 Şampiyonlar Ligi, 3 Uefa Avrupa Ligi, 4 Uefa Kupası maçı oynayan Burak Yılmaz 844 dakika sahada kaldı. Burak bu sezonda 4 maçta Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında yer aldı. Burak bu sezon Süper Lig'de ise 7 karşılaşma da toplam 11 gol attı ve en golcü oyuncu konumunda bulunuyor.

7 KEZ OFSAYTA YAKALANDI
Trabzonspor maç boyunca 9 kez ofsayt'a düşerken 7 kez ofsayt pozisyonunda kalan isim Burak Yılmaz oldu. Trabzonspor'un gol ümidi Burak Yılmaz maç boyunca 3 kez şut atarken 1 kez kaleyi buldu.

CSKA SADECE 1 KEZ KAYBETTİ
Cska Moskova takımı Avrupa kupalarında Türk takımları ile 8 kez karşılaştı. 1971-72 sezonunda Galatasaray ile Şampiyon Kulüpler kupasında eşleşen Cska Moskova sahasında 3-0 kazanmış İstanbul'da ise 1-1 berabere kalıp tur atlamıştı. 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunda Fenerbahçe ile eşleşen Rus ekibi sahasında 2-2 berabere kaldığı temsilcimize İstanbul'da 3-1 kaybetmişti. Cska Moskova, Beşiktaş ile 2009-10 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşmış ve her iki maçı da 2-1 galip bitirmişti. Cska Moskova takımı bu sezonda Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştı ve sahasında temsilcimizi 3-0 mağlup ederken, Trabzon'da 0-0 berabere kaldı.

TRABZONSPOR, TÜRKİYE'DE BERABERLİĞE BAĞLADI
Trabzonspor bu sezon sahasında 3 Avrupa kupası maçı oynadı. Şampiyonlar Ligi ön eleme turu 2.maçında Benfica ile İstanbul'da karşılaşan ve 1-1 berabere kalan Trabzonspor, grup maçlarında ise Trabzon'da Lille ile 1-1 ve Cska Moskova ile 0-0 berabere kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor