Trabzon Beşiktaş'tan şanslı

Ergun Ata, Trabzonspor'u mercek altına aldı 1) Ligin ilk büyük karşılaşmasında, Trabzonspor adına karşılaşmanın belirleyici unsurları ve kilit futbolcuları, kimler olur Elbette en kilit oyuncu her iki takımın da oynayıp oynamayacağını büyük merakla bekled

Trabzon Beşiktaş'tan şanslı

Ergun Ata, Trabzonspor'u mercek altına aldı

1) Ligin ilk büyük karşılaşmasında, Trabzonspor adına karşılaşmanın belirleyici unsurları ve kilit futbolcuları, kimler olur
Elbette en kilit oyuncu her iki takımın da oynayıp oynamayacağını büyük merakla beklediği İbrahima Yattara olacak.

İyi Yattara'nın bazen tek başına maç kopardığı gerçeğinden hareketle bu kozun Trabzonspor'a sağlayacağı artı değeri yadsımamak gerek. İyi transferlerle kadrosunu güçlendiren Trabzonspor için artık koz olarak sayılabilecek oyuncu sayısı bir ya da ikiyle falan sınırlı değil. Bir çırpıda sayılabilecek isimler katıldı kadroya.

Örneğin Selçuk, Gökhan, Umut, milimetrik paslarına orta alanda yüksek mücadele gücünü katabilecek Colman Trabzonspor, Delgado başta olmak üzere Bobo ve Holosko da Beşiktaş adına skora katkı yapabilecek isimler. Bu sayılan isimlerin mücadelesi maça renk katacaktır.

Bu arada Trabzonspor açısından özellikle kaleci Tolga'nın performansı da büyük önem taşıyor. Maçın belirleyici unsurları bu oyuncuların önderliğinde her iki ekibin takım oyununu ne kadar başarıyla uygulayabileceği ve savunmalarının hata yapma yüzdeleri olacak.

2) Avni Aker Stadı, çok farklı bir kimlikle yarınki karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Tribünlerdeki atmosfer, Trabzon'u nasıl etkiler


Trabzon'a olumlu yansır. Kombinelerin önemli bölümünün satıldığı ve az bir bilet kaldığı, onlara da ilginin fazlalığı göz önüne alınırsa Avni Aker tamamen dolacak demektir. Elbette bu muhteşem destek taşkınlığa yol açmadan verilmeli. Aksi halde bu avantaj anında dezavantaja dönecektir.

Kaldı ki geçtiğimiz sezon yaşananların bedelini Trabzonspor çok ağır faturalarla ödemiştir. Kombine biletlere daha bilinçli taraftar profili hakim olduğu için de bu anlamda fazla bir sorun beklenmediği rahatlıkla söylenebilir.

3) Yeni neslin iki genç teknik adamı karşılaşacak. Oyun tarzları, pozitif futbola çok yatkın ve hücum hattı çok formda. Bu durum,
skora nasıl yansır


Bu anlayış iyi futbol izlettirebiilr. Böylesi zorlu ve stresi yüksek mücadelelerde teknik adamların sadece sahadaki değil, saha dışındaki stres yönetimleri de son derece önemlidir. Ersun Yanal ve Ertuğrul Sağlam, birer akademili olarak bilimsel verileri dikkate alan teknik adamlar.

Antrenman planlamasını ikisi de bilimsel yapıyorlar. Ersun Yanal'ın avantajı; Süper Lig ve teknik direktörlük deneyimi. Milli Takım dahil zorluk derecesi yüksek maçlar oynadı. Dezavantajı 6-7 oyuncusu yeni olan kadronun tam oturmamış olması.

Deneyim faktöründen eksiği söz konusu olan Sağlam'ın artısı bu noktada başlıyor, yani kadrosu daha oturmuş. Teknik adamların maça damgalarını vurmaları yıldız futbolcular kadar söz konusu olabilir.

4) Trabzonspor'un en güçlü ve en dezavantaj teşkil eden bölgeleri nereler
Trabzonspor'un en güçlü yeri savunması, dezavantajı soldaki hücum eksikliği. Tolga'nın yan toplarda, Egemen ve Song'un da yüksek toplarda zaafları var. Orta alana hakim olmak gerek.

Kaldı ki Trabzon, uzun yıllar sonra orta alanda gole yakın isimlerle oynamaya başladı. Tek forvet olsa bile buradan çıkacak sürpriz golcüler skor üretebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor