Trabzon Barosundan Aziz Yıldırım tepkisi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” konulu panele davet edilmesine Trabzon Barosu tepki gösterdi.İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa

Trabzon Barosundan  Aziz Yıldırım tepkisi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” konulu panele davet edilmesine Trabzon Barosu tepki gösterdi.

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” konulu panele Fenerbahçe Başkanı şike hükümlüsü Aziz Yıldırım'ın konuşmacı olarak davet edilmesi İstanbul Barosu ile Trabzon barosunun arasını açtı.

Trabzon Barosu, yaptığı yazılı açıklamada  suçun ve suçlunun İstanbul Barosu tarafından meşrulaştırıldığını belirttiğini belirterek şu ifadelere yer verdi

"Türkiye Süper Liginde 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak ilk resmi şikâyet Baromuz tarafından yapılmıştır. Trabzon Barosu 07.06.2011 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübünün şampiyonluğunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na yazılı müracaatta bulunmuştur. Ardından 03 Temmuz 2011 tarihinde şike soruşturması ortaya çıkmış, yapılan yargılama sonucunda da şike sanıkları cezalandırılmışlardır.

UEFA da şikeye karışan takımları Avrupa Kupalarına katılmaktan men etmiş, Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) bu cezaları onaylamıştır. Şikenin cezası Türkiye’de verilmemiş, Trabzonspor Camiasının hakları bugüne  kadar iade edilmemiştir.

Trabzonspor Kulübü haklarını elde edebilmek için hukuki mücadelesini sürdürdüğü sırada, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen “Sporda şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı” konulu panele bir hükümlünün konuşmacı olarak çağrılması, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup; ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor