Trabzon "banko" kazanır mı?

Trabzonspor-Kocaelispor Öncelikli olarak son iki haftada Trabzonspor maçlarındaki tahminlerimde yanıldığım için okuyucularımdan özür diliyorum. Bilemezdim; bu takımın geçen yıldan çok önemli bir hesaplaşmasının olduğu bir takımı Avni Aker'de coşkulu taraf

Trabzon "banko" kazanır mı?

Trabzonspor-Kocaelispor
Öncelikli olarak son iki haftada Trabzonspor maçlarındaki tahminlerimde yanıldığım için okuyucularımdan özür diliyorum.
Bilemezdim; bu takımın geçen yıldan çok önemli bir hesaplaşmasının olduğu bir takımı Avni Aker'de coşkulu taraftarı önünde yenemeyeceğini
Bilemezdim; bu takımın, üç golcü oyuncusunun olmamasına rağmen liglerin en az gol atan takımının elinden zor kurtulacağını..
Aslında sizleri ben yanıltmadım. Beni de sizleri de çok güvendiğim ve inandığımız Trabzonspor ve onun başındaki Teknik Direktörü yanılttı.
Bir kere Teknik Direktör Ersun Yanal'ın şu penaltıcı tercihinden bir başlayalım.
Ne diyor hocamız:
“Bizim penaltıcılarımız Umut ve Yattara'dır. O an hangisi kendini iyi hissederse o kullanır”
Şimdi soruyorum:
İkisi de o anda kendini iyi hissetti, o zaman kim atacak?
Cevap: Topu önce kim koşup alabilirse!
Hadi diyelim ki ikisi de süratli futbolcu ve müthiş birer depar atarak aynı anda topa ulaşabildiler.O zaman penaltıyı kim kullanacak?
Cevap: Tabiki topu beyaz noktaya önce getiren!
İkisi de o büyük deparın ardından aynı anda topu beyaz noktaya koydular.Peki o zaman ne olacak?
Cevap:kim topa önce vurursa
İkisi de aynı anda topa vurdu ve gol oldu. Sizce hakem bu golü verir mi?
Evet görüyorsunuz işte, teknik direktörün tercihi bir penaltının nasıl atılamayacağını göstermektedir.
Tıpki Kayseri'de olduğu gibi.
Penaltı elbetteki kaçar. Zaman gelir en iyi futbolcu da penaltı kaçırabilir. Ancak, takımda hangi futbolcunun penaltıyı atacağı yani”Penaltıcı futbolcu”tercihi çok önemlidir.
Penaltı gibi, serbest atışların, kornerlerin hatta taç atışlarının bile hangi futbolcular tarafından atılacağı önceden belirlenir.Bunlar saha içerisindeki oyun disiplinin gereğidir.Eğer bunların kullanılmasında bir kargaşa, bir çelişki oluyorsa, o zaman disiplin sağlanamamış demektir.
Penaltıcı futbolcular, daha çok teknik özellikleri, topa düzgün vuruşları ve oyun sezgileriyle öne çıkar.
Bırakın Trabzonspor'da, Süper ligde top koşturan 400 dolayındaki futbolcu arasında bile penaltı sıralamasında Umut Bulut ilk 50'ye giremez. Penaltı atar ama bir takımın penaltıcısı olmaz.
Umut'un mücadelesine, hırsına, forma sevgisine asla lafımız olamaz. Yetenekleri ölçüsünde müthiş bir mücadele örneği sergiliyor.Özverili oyunundan dolayı kendisini kutluyorum. Ancak, penaltıcı futbolcu özellikleri taşımadığı için ona takımın penaltıcısı görevi verilemez.
Penaltı tercihini Umut gibi teknik özelliği ve futbol sezgisi iyi olmayan bir futbolcudan yana kullanmak hangi mantıkla izah edilebilir ki?
Bütün kötü oyuna rağmen, Kayseri'de Ersun Yanal'ın eline iki fırsat geçti.
Birincisi penaltıydı, tercih yanlışlığı ile güme gitti.
İkincisi de yakalanan 1-0 üstünlük.Ama onu da koruma adına hiçbir çaba göstermedi.
Ersun Yanal televizyonları başında maçı seyreden milyonlarca Bordo Mavili taraftar kadar maçı okuyamadı. Okumuş olsaydı Ceyhun'u, Adnan'ı oyuna alarak orta sahada dökülen takıma biraz olsun hayat verebilirdi.
Ne yazık ki, bu tercih beraberlik golünden sonra 80. dakikada hocanın aklına gelebildi.Maçın başından beri kötü oynayan bir takım, ilk oyuncu değişikliğini 80. dakikada yapıyorsa kimse kusura bakmasın.O takımın yedekleri tabiki maça hazırlanamaz. Çünkü rekabet ortamı yaratılamamış.
O zaman “Ne iş yaparsın kardeşim?” diye sorarlar adama.Bir Teknik Direktörün varlığı böyle maçlarda ortaya çıkar. Hadi bıraktık Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenmeyi, sen daha Gaziantep, Sivas ve Kayseri'yi bile yenemiyorsan “Büyük takım hocası olma” özelliğin nerede kaldı?
Bu takımın asıl kenar yönetiminin kazandıracağı maçlara ihtiyacı vardır. Bu taraftar, bu kent insanı, futbolu çok iyi bilmektedir. Onun için senden teknik direktör farkını fark ettirmeni bekliyor. Şampiyonluk yolundaki rakipleri bu kadar kötü iken Trabzonspor ne edip edip Sivas'ı da Kayseri'yi de, Gaziantep'i de yenip arayı açmalıydı. Umarım bu puanlar ikinci yarıda aranmaz.
Lig başlayalı 13 hafta oldu. Bu takım ne zaman iyi futbol oynayıp rahat bir maç kazanacak doğrusu bizde merak ediyoruz. İşte bu hafta ligin dibindeki Kocaelispor maçı var. Tepedeki takım için hadi gelin en dipteki takım için “Banko kazanır”, “Rahat yener” gibi deyimleri kullanın bakalım.
Bordo Mavili taraftarlar her hafta takımından bir patlama bekliyor ama, çatlayan kendisi oluyor.Belki de yine tesadüfi bir gol veya rakibin direklerde patlayacak topları, Kocaelispor'un “Büyüksever!” Teknik Direktörü avantajını da elinden alıp Trabzonspor'a “Yürü ya kulum” diyebilir. Diyebilir ama nereye kadar?
Söylermisiniz, bu maça banko veremezsem hangi maça verebilirim ki?(Tahmin:1 )

Beşiktaş-Ankaraspor
Beşiktaş iyi oynuyor, iyi mücadele ediyor. Fenerbahçe maçında eksilmeseydi en az bir beraberlikle ayrılırdı diye düşünüyorum. Kendi sahasında bir tek Sivas'a puan verdiler. Ankaraspor son haftalarda düşüşte.Ama yine de büyüklere karşı iyi oynuyor.Beşiktaş saha ve seyirci avantajına belki de hakemi de katarak bu maçı kazanabilir(Tahmin:%70:1 %30:0))

Ankaragücü-Galatasaray
Ankaragücü son haftalarda müthiş bir çıkış yakaladı.Galatasaray tam aksine kötü oynuyor ama etkili golcüleriyle ve biraz da hakemlerle kazanıyor.Bu maçı da kaybetmezler(Tahmin: %60:2 %40:0)

Denizlispor-Fenerbahçe
Bu sezon iki farklı Fener izliyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarındaki Fener ile diğer maçlardaki Fener. Denizli de hangi Fenerbahçe sahada olur bilemem ama bildiğim bir şey var ki, son dönemlerde Fenerbahçe'nin Denizli deplasmanları hep sıkıntılı geçiyor. Aynı sıkıntı bu sezonda yaşanacak gibi (Tahmin:%50:0 %50:2)

İstanbul Büyükşehir-Sivasspor
Sivas İstanbul'da kalabalık seyirci topluyor. İyi oynuyor, ama yine de birçok maçta hakemlerin “Yürü ya kulum” dediği takımlardan birisi.Bu maçı kazanma şansları yüksek. Ancak, İbrahim Akınlı Büyükşehir her an bir sürpriz yapabilir(Tahmin:%70:2 %30:0)

Gaziantep-Kayseri
Gaziantep de orta sahanın beyni Zurita cezalı, Tabata ve Mehmet Topal sakat. Oynayıp oynamayacakları belli değil. Kayseri içerde dışarıda iyi oynuyor. Buradan da puan alma şansları yüksek(Tahmin:%50:0 %30:1 %20:2)

Konyaspor-Bursaspor
Bursaspor'da Yusuf sakat, golcüsü Sercan cezalı. Önemli bir dezavantaj. Konyaspor kazanır(Tahmin:1)

Antalyaspor-Eskişehir
Antalyaspor'un bu maçı kazanmasını bekliyorum(Tahmin:1)

Hacettepe-Gençlerbirliği
Abi kardeş maçında Hacettepe, önemli iki oyuncusu Tozo ve Sandro'nun cezalı olmasının sıkıntısını yaşar ve abisine yol verir(Tahmin:2)

cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler