Trabzon Antalya’da ne yapar?

Antalyaspor-TrabzonsporHafta sonu Ankara'da Atatürk Kültür Merkezinde(AKM)“Her yönüyle Trabzon” etkinliklerine katıldım. Mükemmel bir organizasyon, müthiş bir kalabalık. Ankara'da ve çevre illerde yaşayan Trabzonluların buluşma adresi oldu AKM..Trabzonlul

Trabzon Antalya’da ne yapar?

Antalyaspor-Trabzonspor

Hafta sonu Ankara'da Atatürk Kültür Merkezinde(AKM)“Her yönüyle Trabzon” etkinliklerine katıldım.

Mükemmel bir organizasyon, müthiş bir kalabalık.

Ankara'da ve çevre illerde yaşayan Trabzonluların buluşma adresi oldu AKM..

Trabzonluluğumdan bir kez daha gurur duydum.

Burada da gördüm ki sadece Trabzonsporumuz yok.

Her yönüyle bir Trabzon vardı Ankara'da..

Üç yıldır bu organizasyonu düzenleyen Trabzonlular Vakfı Başkanı Bilgin Aygün'e ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bilgin Aygün ve ekibi Ersel Kurt, Hayrettin İmamoğlu ve Burcu Ocak'ın dört gün süren etkinliklerde en ufak bir aksaklık olmaması için yoğun bir çaba içerisinde oldular. Gecesini gündüzüne katarak standları gezip sorunları dinleyerek çözüme kavuşturdular.

Bu büyük Organizasyonu Trabzon'un gücünü göstermesi açısından son derece önemli buluyorum.

Trabzonspor'un Denizli ile yaptığı maçı da Ankara'da Kızılay'ın göbeğinde bir cafe'de bordomavi.net'deki arkadaşlarla birlikte izledik.

Her yönüyle Trabzon etkinliği için Kırklareli'den gelen Cengiz Çubukçu, Bolu'dan gelen İsmail Çavuşoğlu ve Gökhan Yeşilyurt, Van'dan gelen Fatih Ersoy, Ankara'da oturan Can Kakışım, Gökhan Bozyiğit, İlyas Yılmaz, Furkan Kayaoğlu, Selami Gürpınar'ın televizyon başındaki heyecanlarına şahit oldum.

Her Trabzon atağında ayağa kalkıp gol sevinci yaşamlarını dışa vuruyor, kaçan pozisyonlarda da masaları dövüyorlardı.

Denizlispor'un ilk golü bile onlardaki umudu yitirmemişti. Ama her geçen dakika Trabzonspor'un kötü oyunu ve arkasından gelen ikinci Denizli golü, taraftarları adeta ölüm sessizliğine gömdü.

Taraftarlar, Yattara'nın oynatılmaması, Alanzinho'nun kötü oynamasına rağmen uzun süre sahada tutulması, Colman'ın erken oyundan alınması eleştirileriyle Ersun Yanal'ı hedef tahtası yaptılar. Yenilgiyi Hüseyin'in yokluğuna bağlayanlarda oldu. Çünkü, Hüseyin yüksek mücadele gücü ile Song ve Egemen'in önünde adeta bir sigorta görevi yapıyordu. Maç sonu hüzünlü bir kutlamaya sahne oldu. Grupta bulunan Can Kakışım'ın 26. yaş günü kutlaması yapıldı.

Maçın ardından tekrar Her yönüyle Trabzon etkinliklerine döndük.Trabzonspor'un yenilmesi orada bile moralleri sıfıra indirmişti.

Burada stand açan Üniversiteli Trabzonsporlular Birliğindeki arkadaşlardan Ali Faik Yılmaz, Bahadır Alemdar, Sefa Şahin, Gökhan Kandemir ve Gökhan Vural ile birlikte olduk. Gençler kendi ürettikleri Ts ürünlerini satarak elde ettikleri gelirle Antalya maçına gitmenin hesaplarını yapıyorlar.

Denizli yenilgisi onları az da olsa umutsuzluğa sevk etmiş olsa da Antalya maçı için “Yeneceğiz abi” diyorlar.

Evet gerçekten Denizli maçı sonrası Antalya'da nasıl bir Trabzonspor bizi bekliyor dersiniz.?

Bence Alanzinho transferi ile takımın akortu bozuldu. Başından beri devre arasında transfer yapmanın zorluğunu yazıp durdum.

Ersun Yanal'ın, daha baştan 34 yayındaki Yusuf'u kurtarıcı olarak istemesi zaten diğer futbolcuların moralini sıfıra indirdi.

Çünkü, onlar ilk yarı boyunca belki iyi futbol oynamadılar ama büyük bir direnç ve mücadele örneği sergilediler. Maçları da böyle kazandılar.Denizlispor maçında bunlar da yoktu sahada..

Ersun Yanal ne yapmak istiyor doğrusu bende anlayamıyorum. Yattara'yı kazanmak yerine kaybetmeyi denemesi çok büyük hatadır. Alanzinho alındı diye Yattara oynatılmayacaksa vay halimize..Bu kez Yattara'yı da hepten kaybetmiş oluyoruz.

Antalya'da Yattara var mı yok mi bilinmez?

Olsa ne derece katkı sağlar o da bilinmez.

Alanzinho oynar mı? oynarsa patlar mı?

Denizli maçında kaybolan hırs ve mücadele geri döner mi?

Bütün bu soruların cevabı Antalya'da skoru belirler(Tahmin:%65:2  %35:0)

 

Fenerbahçe-Sivasspor

Fenerbahçe zayıf rakipler karşısında bocalıyor. Güçlü takımlara karşı tam Fener gibi oynuyor ve de kazanıyor. Sivasspor son haftalarda kazanırken oldukça zorlanıyor. Son iki haftadaki Bursa ve Eskişehir maçlarında hem kötü oynadılar, hem de hakemlere sığındılar. Bu iki maçta da rakip takımların birer penaltısı verilmeyerek Sivas'a kıyak geçildi. Fenerbahçe'nin kendi sahasındaki bu maçta galibiyetten başka kurtuluşu yoktur.(Tahmin:1)

 

Konyaspor-Galatasaray

Galatasaray'da Teknik Direktör değişikliği yaşandı. Bu önemli bir motivasyon olacaktır.Konyaspor sahasında uzun süreden beri ilk kez geçen hafta Antalya'yı yendi. Cim-bom, yeni teknik direktör değiştiren takımlardaki moral ve motivasyonla bu maçı kazanır. (Tahmin:2)

 

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir

Beşiktaş Antep'de iyi oynamadı ama üç puan almasını bildi. İstanbul Büyükşehir takımı büyüklerin belalısı olarak dikkat çekiyor.Beşiktaş'a da bir sürpriz yapabilir(Tahmin:%65:1 %35:0)

 

Bursaspor-Kocaelispor

Kocaelispor Galatasaray'ı farklı yenmenin havasına kapılır ve Bursa'da kaybeder(Tahmin:1)

 

Denizlispor-Gaziantep

Gaziantep takımı Denizli'de yenilmez(Tahmin:%60:2 %40:0)

 

Eskişehir-Kayseri

İki takımda beraberlik üzerine oyun planlarını kuruyor. (Tahmin:0)

 

Ankaraspor-Gençlerbirliği

İkinci yarıdaki tüm maçlarını kaybeden Ankaraspor'un bu maçta bir çıkış yapmasını bekliyorum(Tahmin:1)

 

Ankaragücü-Hacettepe

Hacettepe kümede kalmak için direniyor. Ankaragücü son haftalarda çıkışını sürdürüyor. Beraberliğe yakın bir maç(Tahmin:0)

 

Değerli okurlar;

İkinci baskısını yaptığım “Derin Trabzonspor” kitabımın Trabzon dışındakilerce nasıl temin edileceği konusunda mailler alıyorum. Öncelikli olarak kitapta hangi konulara yer verilmiş ve hangi soruların cevabı irdelenmiş onun hakkında bilgi vermek istiyorum.

 “Derin Trabzonspor” kitabında Trabzonspor'un şampiyonluk yılları anlatılarak, nasıl şampiyon olduğu ve daha sonraki yıllarda neden şampiyon olamadığı, kongrelerin perde arkası olayları, Trabzonspor'u kimlerin nasıl yönettiği veya yönetemediği gibi konulara  yer veriliyor.

Değiştirilmiş ve yenilenmiş olarak piyasaya çıkan ikinci baskı da Spor yazarlarından Ergun Ata, İhsan Öksüz, Musa Alioğlu, Yusuf Turgut, Adnan Sungur, Murat Taşkın, Cevat Kol, Hakan Kulaçoğlu, Ali Savaş, Barış Yurduseven ve Aytekin Akay'ın “Derin Trabzonspor” olgusunu irdeleyen yazılarına yer verilmiş.

 

Kitapta ayrıca şu soruların da cevabı irdelenmiş:

-Trabzonspor Kulübü nasıl kurulmuş, renkleri nasıl belirlenmiş ve ilk üyeleri kimlerdir?

-Trabzonspor nasıl şampiyon olmuş, uzun yıllar neden şampiyon olamamış?

-Mehmet Ali Yılmaz nasıl ve kim tarafından Başkanlığa getirilmiş? İlk etapta Trabzonspor'un ne kadar borcunu ödemiş?

-Sadri Şener,Trabzonspor için ne kadar alacağını bağışladı?

--1996 yılında kaçan şampiyonluğun perde arkası olayları neler?

-Şampiyonluk kaybedildi diye intihar ederek yaşamına son veren   Bordo Mavili taraftarın hazin öyküsü ve son isteği neydi?

-Trabzonspor Başkanlığını çok isteyen Salih Alpaslan'ın önü neden ve nasıl kesildi?

-2000 kongresinin öncesi ve sonrası perde arkası olayları neler?

-Özkan Sümer nasıl kazandı, Mehmet Ali Yılmaz neden kaybetti?

-Başkanlığına az bir süre kala Ahmet Ağaoğlu nasıl ve kimler tarafından kaçırıldı?

-Parasız Başkanlar Faruk Özak ve Özkan Sümer Trabzonspor'u nasıl yönetmiş?

-Nuri Albayrak seçimi nasıl kazandı ve neden başarısız oldu?

-Sadri Şener nasıl bir uzlaşma sonucu başkan oldu? Başkanlığının birinci yılında yönetim neler yaptı?

-Trabzonspor şampiyon olabilir mi?

 

Not: Derin Trabzonspor kitabını almak isteyenler herhangi bir postane şubesinden 569 87 87 No'lu posta çeki hesabına kargo ücreti dahil 25-lira(25 Milyon lira) yatırmaları ve yatırdıklarını ad soyad ve açık adresiyle birlikte cevatocak@hotmail.com adresine bildirmeleri halinde kitap en geç üç gün içerisinde sahibine ulaştırılacaktır.

Yurt dışından isteyenler ise yine kargo ücreti dahil 40-lira(40 Milyon lira) yatırmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor