Trabzon adı rahatsız etti

Türkiye Futbol Federasyonu, 7 -15 yaş arasındaki 16 milyon genci futbola kazandırmayı amaçlayan "Türkiye Futbolu Kucaklıyor" projesi için Milli Eğitim Bakanlığı Ve GSGM ile  Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ve  Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun katılacağı toplantıda işbirliği anlaşması imzalayacak.

Trabzon adı rahatsız etti

Oysa ki bu proje 7 yıl önce Trabzon'da dönemin Alt yapı koordinatörü Özkan Sümer tarafından hayata geçirilmiş daha sonra da, proje TFF ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle hayata geçirilmişti. Türkiye'6 yıl boyunca  Danone'nin sponsorluğu altında yapılan ve TV'lerden finali canlı yayınlanan proje şimdi TFF tarafından ismi değiştirilerek yeni bir uygulama gibi gösteriliyor.

Sümer'in projesinin sloganının değiştiren TFF Sümer'in bu konuda fikrini dahi almaya ihtiyaç duymadı.

PROTOKOL ZATEN İMZALANMIŞTI

Trabzonspor izleme komitesi başkanı Özkan Sümer kendisinin alt yapı koordinatörü olduğu dönemde bu projeyi başlattığını söyledi.

Telefonla ulaştığımız Sümer TFF'nin protokol imzalamaya hazırlandığı projenin kendisinin 7 yıl önce başlattığı  proje olduğunu belirterek “  O dönemde de Milli Eğitim Bakanlığı ve TFF arasında bir protokol yapılmış,bir takım ilişkiler kurulmuştu. Sonra TFF yönetimi değişince proje rafa kaldırıldı. Şimdi ise yeni bir hamleyle bir şey başlayacak ama adımı olacak, kendimi olacak onu bilmiyorum”

TFF'NİN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL

TFF 'nin Türkiye Futbolu Kucaklıyor adı altında yaptığı projenin kendisinin 7 yıl  başlattığı Projenin devamı olup olmayacağını bilmediğini belirten Sümer “Henüz ne yapıp, ne yapmayacaklarını bilmiyorum. Belki benim başlattığım proje de bir takım değişiklikler yapabilirler. 16 milyon genç diyorlar. Bu gençlere nasıl ulaşacaklar, nasıl eğilecekler, nasıl eğitecekler. 1 6 milyon gençle temas etmek bir şeyi çözmez. 16 yada 36. sayı problemi çözmüyor. Önemli olan onların dünyasına girmek bir şey çözüyor”

CİDDİ BİR ÇALIŞMAYDI

Proje ile ilgili olarak kendisiyle kimsenin görüşmediğini belirten Sümer,

Bana herhangi bir bilgi gelmediği gibi, bir şey de söylemediler. Ancak daha önce zaten bir protokol imzalanmıştı. Yani bu hareket başlamıştı. Bana göre de doğru yapılıyordu. Benimde içinde olduğum dönemde TFF ile  Milli eğitim bakanlığıyla protokol yapılmıştı .Bu büyük  kitleyi hem sayısal hem nitelik olarak futbolun içersine nasıl çekebiliriz planlarını yapmıştık. Neler katabiliriz, nasıl yol alabilirizi içeren, ciddi bir projeydi. TFF yönetimi değişince bu proje daha sonra  malesef farklı düşüncelerden ötürü iptal edildi, en azından ihmal edildi”

FUTBOLUN İÇİNDEN GELMEMİŞLER

Sümer TFF yönetiminde futbolun içinden gelen etkili yöneticinin sayısının az olduğunu ifade ederek” Bu projenin sadece bir slogan olarak kalmaması için ön çalışma yapılması gerekirdi. TFF'nin bu hareketinin Sloganı aşabilmesi için verimli ve üretken olabilmesi için, geçmiş deneyimlerden ve çalışmalardan haberleri olması gerekirdi. Onlar maalesef  'Biz yaptık oldu” anlayışındalar. TFF'nin şimdiki sloganı aslında sloganı demek de doğru değil de yaptıklarına bakıyoruz. Hiç bir icraatlarında, birikime ve bilgiye değer vermiyorlar .Biz yaptık oldu düşüncesindeler. Bu işin içerisindeki insanların futbol dünyasından gelmemiş olması da ayrı bir handikap”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor