Trabzon 100 milyon euro borca girdi

Trabzonspor 100 milyon Euro borca girdi, Şubat ayında 3 kulvarda havlu attı.Sezon başında ve ara transferde aldığı 22 futbolcuyla yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'un henüz Şubat ayında 3 kulvarda birden havlu atması yönetim, futbolcular ve teknik kad

Trabzon 100 milyon euro borca girdi

Trabzonspor 100 milyon Euro borca girdi, Şubat ayında 3 kulvarda havlu attı.Sezon başında ve ara transferde aldığı 22 futbolcuyla yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'un henüz Şubat ayında 3 kulvarda birden havlu atması yönetim, futbolcular ve teknik kadroya sert eleştirilerin yöneltilmesine yol açtı.

SADECE BONSERVİSLER 35 MİLYON EURO

Cardozo, Waris, Constant, Medjani, Yatabare, Mehmet Ekici gibi yıldız oyuncuların yanı sıra gelecek vaad eden gençlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda transferi kadrosuna katarak sezona giren ve takımı Vahid Halilhodzic'e teslim eden Trabzonspor, önce Teknik Direktör değişikliğine giderek Ersun Yanal'ı göreve getirdi, ara transferde de Erken Zengin, Aytaç Kara, Uğur Demirok ve Hakan Arıkan takviyeleriyle kadroyu güçlendirdi. Söz konusu kadroyu kurmak için sadece oyuncuların bonservislerine yaklaşık 35 milyon Euro harcayan Trabzonspor'un kasasından menajer ücreti olarak da 6 milyon Euro'ya yakın para çıktı.

GARANTİ PARALARLA BİRLİKTE 100 MİLYON EURO

Trabzonspor'un bu sezon yaptığı transfer operasyonunun kulübe maliyeti ise, futbolculara ödenen bonservis ücretleri, gönderilenlerin sözleşme fesih paraları, menajerlik ücretleri ve oyunculara sözleşme bitiş tarihlerine kadar verilecek garanti paralarla birlikte 103 milyon Euro'ya ulaşıyor. Maç başı ücretlerinin de ekstra maliyeti göz önünde bulundurulursa bu miktar 110 milyon Euro'ya çıkıyor. Bordo-mavililerde Waris 6, Cardozo 5, Sefa Yılmaz 3.5 milyon Euro'luk bonservis bedelleriyle ilk sıralarda yer alıyor. Bonservis bedelleri ve sözleşmeleri bitene kadar alacakları garanti paralarla birlikte takımın en fazla maliyete sahip oyuncuları ise 12.5 milyon Euro ile Oscar Cardozo, 11.5 milyon Euro ile Constant, 9.8 milyon Euro ile Waris ve 8.5 milyon Euro ile Sefa Yılmaz olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler