Toroğlu'nun senaryosu çıktı

Yunan Federasyonu’nun Disiplin Kurulu, Olympiakos Volou ve Kavala kulüplerini düşürdü. Tahkim Kurulu, cezalarını puan silmeye çevirdi.Yunanistan’da futbol federasyonunun şikeden küme düşürdüğü Olympiakos Volou ve Kavala kulüpleri ligde kaldı. Disiplin Kur

Toroğlu'nun senaryosu çıktı

Yunan Federasyonu’nun Disiplin Kurulu, Olympiakos Volou ve Kavala kulüplerini düşürdü. Tahkim Kurulu, cezalarını puan silmeye çevirdi.Yunanistan’da futbol federasyonunun şikeden küme düşürdüğü Olympiakos Volou ve Kavala kulüpleri ligde kaldı. Disiplin Kurulu tarafından düşürülen iki kulübün Tahkim Kurulu’na yaptıkları itiraz kabul edildi. Buna göre iki takım da 2. Lig’e düşmeyecek, ama Olympiakos Volou sezona -10, Kavala da -8 ceza puanıyla başlayacak. Kulüp başkanlarına verilen men cezaları ise kalacak.Bu kararın ardından gözler UEFA’ya çevrildi. Halen Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Volou’nun küme düşürülmese de şike nedeniyle puan ceza almasısının kesinleşmesi ile Avrupa Kupaları’ndan men edileceği belirtiliyor.

Erman Toroğlu’nun senaryosu neydi?

Ülkemizle aynı anda şike soruşturması yürüten Yunanistan’da dün alınan karar, Erman Toroğlu’nun iddiasını akla getirdi. Erman Hoca, geçtiğimiz pazar günkü yazısında Yunanistan’da ortaya çıkan süreci bilmeden Türkiye’ye uyarlamış ve “Muazzam Senaryo” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Etik Kurulu, ‘Şike vardır’ diyecek, Futbol Federasyonu da bazı kulüpleri küme düşürecek, bazı yönetici, antrenör ve futbolcuların da ipini çekecek. Bu karara kulüpler, şahıslar itiraz edecek ve iş Tahkim Kurulu’na gidecek. Tahkim de, ‘Mahkemelerin vereceği kararı beklemem lazım’ diyecek.”

FIFA şikeci hakemleri affetmedi

FIFA, 9 Şubat’ta Antalya’da oynanan Bolivya-Letonya ve Estonya-Bulgaristan hazırlık maçlarını yöneten Bosnalı ve Macar toplam 6 hakeme ömür boyu futboldan men cezası verdi. Bu iki karşılaşmada atılan 7 gol de hakemlerin penaltı kararlarıyla gelmiş, sonrasında maçların bahis çeteleri tarafından manipüle edildiği anlaşılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor