Tony Sylva içini döktü

Yaşadığı performans düşüklüğünü bir takım nedenlere bağlayan Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, büyük bir birikime ve deneyime sahip olduğunu belirterek, sorunlu dönemleri rahatlıkla atlatabilecek güçte olduğunu söyledi.Bu sezon, geçen sezonun

Tony Sylva içini döktü

Yaşadığı performans düşüklüğünü bir takım nedenlere bağlayan Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, büyük bir birikime ve deneyime sahip olduğunu belirterek, sorunlu dönemleri rahatlıkla atlatabilecek güçte olduğunu söyledi.

Bu sezon, geçen sezonun altında bir performans sergileyerek eleştiri oklarını üzerine çeken Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, sezona çok olumlu sonuçlarla başlamadıklarını belirterek, "Bir güven sorunu oluşturduğumu düşünmüyorum. Benim de hatalarım oldu. Takım arkadaşlarımın da hataları oldu. Ama bu hatalarda takılıp kalamayız. Kariyerim boyunca bu tip hataları bir çok kez yaptım. Bu hatalara takılıp kalmak yerine bu hataları nasıl düzeltiriz onlar üzerinde çalışıyoruz. Büyük bir birikimim ve deneyimim var. Böylesine sorunlu dönemleri rahatlıkla atlatabilecek güçteyim" dedi.

Yaşadığı performans düşüklüğünü kabul ettiğini ancak bunun bir takım nedenleri olduğunu belirten Slyva, "Bir oyuncunun çok iyi performans gösterebilmesi için hem saha içinde hem de saha dışında kafasının, zihnin yerinde olması gerekiyor. Fakat, buraya geldiğim günden beri karşılaştığım sorunlar, bir takım problemler var. Bu sorunlarla boğuşmak benim çok ciddi zamanımı aldı. Bu da performansımda ister istemez gerilemeye sebep oldu. Bir oyuncuyu saha içinde ve saha dışında problemlerinden arındıramadığınızda ondan yüzde yüz bir performans almanız çok zor hale geliyor" diye konuştu.
Tony Slyva, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Trabzonspor'a herhangi bir transfer bedeli ödemeksizin geldim ve bunun karşılığında da kulüpten beklediğim bir takım fedakarlıklar vardı. Bir sezon boyunca transferle ilgili olarak sorunlar yaşadım. Kötü performans gösterdiğim dönemlerde herkes işin kolayına kaçarak 'Tony neden böyle bir düşüş içinde' dediler, ama bunun arkasındaki nedenleri benim burada yaşadığım sorunları kimse gündeme getirmiyor. Herkes işin kolayına kaçıyor. Benimle ilgili eleştiri yapan insanların biraz vicdan muhasebesi yapmaları gerekir"
Ekonomik sorunların takım üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu düşünmediğini kaydeden Slyva, "Bu sorunların çözülemeyeceği bizim tarafımızdan algılandığı zaman bizim işimizi yapmamız giderek zorlaşır hale gelir. Bu da toplam bir etki yapıyor takım üzerinde. Biz oyuncular olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Trabzonspor'a olan aidatımızı kanıtlamaya çalışıyoruz. Yetkili kişilerden bizim arkamızda olduklarını gösterecek hamleler gelmeli ki biz de bu aidatımızı daha rahat bir şekilde ortaya koyalım" şeklinde konuştu.

"YATTARA, YAŞADIKLARINI ANLATMALI"
Takım arkadaşı İbrahim Yattara ile sürekli konuştuğunu belirten Senegalli kaleci, "Yattara'nın sakat olduğunu herkes biliyor. İdmanlarda nasıl topu aldığını, nasıl döndüğünü ben görüyorum. İnsanların kalkıp (Artık Yattara Trabzonspor için oynamak istemiyor) demeleri gerçekten acı verici. Oynadığı zaman neler yapabildiğini herkes görüyor. Şu anda oynayabilecek durumda değil. Oynayabilecek durumda olsa aynı istekle oynayacağını ben çok iyi biliyorum. Geçen sene de çok zor zamanlar yaşadı. Oynamaya hazır hale geldiği zaman hemen takım için bir şeyler yapmaya çalıştı.

O yüzden işin gerçeğini bilmeyenlerin çok acımazısca konuşmalarını çok üzüntü verici buluyorum. Yattara'nın yaşadığı sorunların üstesinden gelebilmesi onun basının karşısına çıkıp bir açıklama yapması daha doğru olur. Çünkü, bütün bu sorunları o yaşıyor. Herşeyi açık bir şekilde anlatırsa o zaman bu işin altından daha kolay kalkar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor