Tolga Zengin 'e özel görev

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, yedek beklese de takıma çok önemli katkılarda bulunuyor.

Tolga Zengin 'e özel görev
Kılavuz kaptanBeşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, bu sezon yedek beklese de takıma çok önemli katkılarda bulunuyor.
 
Beşiktaş’ta 4. sezonunu geçiren deneyimli file bekçisi, başta kaleyi kaptırdığı Fabri olmak üzere takım arkadaşlarına sürekli psikolojik destek veriyor. Tolga fazla şans bulamayan isimlerle de sık sık bir araya geliyor, onlara moral aşılıyor.
 
 
Beşiktaş’taki ilk üç sezonunda sürekli ilk 11’de görev yapan ancak bu sezon kaleyi İspanyol eldiven Fabri’ye teslim eden Tolga Zengin genelde yedek beklese de perde arkasında yaptıklarıyla tam bir kaptanlık rolü üstleniyor. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında takım arkadaşlarıyla sürekli toplantı yaparak, onları adeta şampiyonluğa hazırlayan Tolga bu sene de aynı görevi eksiksiz yerine getiriyor.
 
Galatasaray’la geçen sezon oynanan derbinin devre arasında takıma yaptığı konuşmayla hem teknik heyet hem de yönetimin büyük takdirini kazanan tecrübeli kaleci, Dinamo Kiev deplasmanında 6 gol yiyen Fabri’nin yanına koşan ilk isim olmuştu. Sadece Fabri değil diğer takım arkadaşlarına da sevgi ve anlayışla yaklaşan Tolga’nın, “Sahaya çıkan herkes Beşiktaş için mücadele ediyor. Geçen seneki gibi tek yürek ve takım olursak aynı başarıyı yakalarız” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.
 
Fenerbahçe’ye mağlup oldukları kupa maçından hemen sonra takım arkadaşlarıyla görüşerek geleceğe bakmalarını söyleyen siyah-beyazlı file bekçisinin, kulüp personeliyle de yakından ilgilendiği bildirildi. Tolga’nın bu özelliğiyle de takım içinde çok sevildiği ifade edildi.
 
Yardımcı kuvvet
 
Tolga Zengin kendisi gibi genelde yedek bekleyen Gökhan İnler, Necip, Aras, Veli, Beck, Atınç ve Rhodolfo gibi oyuncularla her fırsatta konuşuyor, onlara moral aşılıyor. Bu yönüyle adeta Teknik Direktör Şenol Güneş’in yardımcısı gibi takıma psikolojik destek veren siyah-beyazlı eldiven kendisi de idmanlarını hiç aksatmıyor, forma şansı geldiğinde en iyisini yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
7: Tolga Zengin bu sezon Süper Lig’de 2, Şampiyonlar Ligi’nde 1 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 kez olmak üzere toplam 7 resmi maçta kaleyi korudu. Kartal bu maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
 
26: Fabri, Süper Lig’de 19, Şampiyonlar Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 ve Türkiye Kupası’nda 1 maçta görev yaptı. İspanyol eldiven toplam 26 maçta kaleyi korudu.
Beşiktaş’ın Ukrayna’da Dinamo Kiev’e 6-0 yenildiği Şampiyonlar Ligi maçının ardından Fabri gözyaşlarını tutamazken, İspanyol kaleciyi ilk teselli eden isim kulübedeki Tolga Zengin olmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor