TFF'nin şaşırtan kupa formülü!

 Futbol kamuoyunun merakla beklediği soru yanıt buldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesi üzerinden Ziraat Türkiye Kupası'nın ödül dağıtım kriterlerini duyurdu. Ancak 'masrafları bile karşılamıyor' denilen, hatta 'PAF takımla çıkarız'

TFF'nin şaşırtan kupa formülü!
 Futbol kamuoyunun merakla beklediği soru yanıt buldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesi üzerinden Ziraat Türkiye Kupası'nın ödül dağıtım kriterlerini duyurdu. Ancak 'masrafları bile karşılamıyor' denilen, hatta 'PAF takımla çıkarız' restine sebep olan para ödülleri, isyan noktasındaki 'dört büyükler'i hiç memnun etmedi. 
 
Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray , 11 maç sonunda 2.6 milyon Dolar aldı. Spor Toto Süper Lig'de 6 galibiyete denk gelen bu gelirin, büyük oranda yükselmesi beklentisi boşa çıktı. 
 
FARK 1 MİLYON DOLAR 
 
4. Kademe'de Gaziantep BŞB, 5. Kademe'de Balıkesirspor'u deviren sarı-kırmızılı takım, Elazığ, Antalya ve Tokat'la mücadele ettiği B Grubu'nu lider tamamlarken, yarı finalde Bursaspor'u elemişti. Bu başarısıyla 1 milyon 95 bin Dolar'a hak kazanan Cimbom, finalde Eskişehirspor'u mağlup edip 1.5 milyon Dolar daha gelir sağlamıştı. 5 ay süren zorlu maratonda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alıp 2.6 milyon Dolar elde eden sarı-kırmızılılar, tüm maçlarını kazanması halinde ise kasasına 2.9 milyon Dolar koyacaktı. 
 
Değişen ödül yönetmeliği sonrası bir takım, grup mücadelesinden itibaren çıkacağı 12 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması durumunda maksimum 3 milyon 905 bin Dolar elde edecek. 
 
'MARKA DEĞERİ'NE İLGİNÇ ÇÖZÜM! 
Kupada geçen sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor 4. Kademe'de havlu attı, 'dört büyükler' arasından sadece Galatasaray yoluna devam etti. 'Marka değeri' tartışmaları uzun süre futbol gündeminden inmedi. Bunun üzerine harekete geçen Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF, statüde büyük bir değişikliğe gitti. 
 
Aynı tabloyla karşı karşıya kalınmaması için yenilenen statüye göre; Spor Toto Süper Lig'i ilk 5 içinde bitiren takımlar, kupada ön eleme oynamadan direkt gruplara kalacak. Geçtiğimiz sezon tek maç sonunda elenme riski olan dört büyükler (üçü elendi), ligi ilk 5'te tamamladıkları için grup mücadelesinde en az 6 karşılaşmaya çıkmacak. 
 
Öte yandan eski sistemde, 8 takımın karşılaştığı grup maçları sonrası yarı final başlıyordu. Bu yıl ise 32 takımlı grupların ardından son 16 ve çeyrek final müsabakaları oynanacak. 
 
2014-2015 SEZONU ÖDÜL DAĞITIM KRİTERLERİ 
 
- Grup aşamasında 32 kulübe 40'ar bin Dolar 
- Gruplarda galibiyete 40 bin Dolar, beraberliğe 20 bin Dolar 
- Son 16 Turu'nda takımlara 50'şer bin Dolar, galibiyete 100 bin Dolar 
- Çeyrek finalde takımlara 100'er bin Dolar, galibiyeye 150 bin Dolar, beraberliğe 75 bin Dolar 
- Yarı finalde takımlara 150'şer bin Dolar, galibiyete 200 bin Dolar, beraberliğe 100 bin Dolar 
- Şampiyon takıma 2 milyon 525 bin Dolar, finaliste 1 milyon 135 bin Dolar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler