TFF’nin kararı şaşırttı! Trabzon kulüpleri lige katılmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı BAL kararı sonrası Trabzon kulüplerinin lige katılmayacağı öğrenildi.

TFF’nin kararı şaşırttı! Trabzon kulüpleri lige katılmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezon öncesinde Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanmış olan kulüpleri oldukça zora sokan kararlar aldı.

Haber61'in edindiği bilgiye göre; TFF kulüplere bir yazı göndererek sunulan şartların kabul edilmesi halinde lige katılabileceklerini bildirdi. Lige katılıp katılmaması ise kulüplerin kendi inisiyatifine bırakıldı.

Lige katılmayı kabul edecek takımların imzalaması gereken belgede özetle; Pandemi kuralları çerçevesinde alınan kararlara uyarak müsabakaların oynatılması kararına uyulması, yapılacak statü, gruplandırma ve Haziran’ın ilk haftasında başlayacak sıkıştırılmış takvime uyulması, BAL’a katılma belgesini imzalayıp lige katılmayan kulüplerin küme düşürülmesine uyulması, oynamaya karar veren her 30 kulüpten birinin 3. Lig’e çıkma hakkı verilmesi kararına uyulması, maçlar öncesinde futbolculara ve kulüp görevlilerine yapılacak PCR testlerin kulüp tarafından yaptırılmasının kabul edilmesi istendi.

TRABZON KULÜPLERİ NE YAPACAK?

TFF’nin kararı bu yöndeyken maddi yönden sıkıntılı olan kulüplerin üzerine pandemi (aşı-test) masrafları nedeniyle ortalama aylık 60 Bin TL’lik bir yük daha bindirecek. Bilindiği üzere federasyonun kulüplere verdiği yıllık destek ise yalnızca 53 Bin TL.

Bu durum karşısında kulüplerin nasıl pozisyon alacağı merakla beklenirken Trabzon’da BAL’da mücadele eden 1461 Trabzon, Erdoğduspor, Bahçecikspor, Çarşıbaşıspor, Tonya Doğanspor, DSİ Karadenizspor ve Sebat Gençlik’in çoğunluğunun lige katılmamaktan yana olduğu öğrenildi. Akçaabat Sebatspor’un ise katılmaya sıcak baktığı kaydedildi.

Lige katılım sağlanıp sağlanmayacağı kararının TFF’ye bildirilmesi için kulüplere 20 Mayıs’a kadar süre verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tonya Doğanspor başkanı Zafer Cora da “Federasyon sağlıklı bir ortam bize sunmadığı için katılmayı düşünmüyoruz” dedi.

Cora yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“TFF maçların başlamasına 1 hafta kala kuralları tekrar değiştirerek yeni bir statü ile maçların Haziran’ın 1.haftasında başlayacağını tarafımıza bildirdi. Yeni alınan kararlar doğrultusunda tüm oyuncu grubuna, teknik ekibe, Stat görevlisine, sedyeci, ve polislerin karşılaşma günü COVİD-19 PCR test ücretlerini kulüplerin karşılayacağını açıklamıştır. Pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi hasarlar oluşturmuş ve ekonomik olarak zor bir süreçten geçmekteyiz.

TFF’nin yeni açıkladığı statü ve hızlandırılmış bir lig düşüncesinde sağlıklı bir yarışın olmayacağı ,tüm risklerin kulüpler üzerinde olacağı, takımımızın ekonomik masraflarının Yönetim kurulumuz ve sponsorlarımızdan karşılandığı İçin böyle bir lig yarışı içine girmemizi Yönetim Kurulumuzun 17.05.2021 tarihinde yaptığı toplantıda 2020-2021 hızlandırılmış lig programına katılmayı uygun görmemiştir.”

Bahçecikspor Başkanı Alptekin Topal ise “Hangi sahada oynayacağımız belli değil. Koronavirüs testleri büyük külfet. Sadece kendi takımınızı değil rakip takım oyuncularının ve sahada görev yapacakların maliyetlerini de biz karşılayacağız. Ne kadar bir maliyet var bilmiyoruz. O yüzden yüzde 90 lige katılmayacağız dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor