TFF'nin bu yaptığı oldu mu?

  PTT 1. Lig'de bugün saat 15.00'te Osmanlıspor ile sahasında karşılaşacak Orduspor'da 14 futbolcu, maç öncesi Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi. Osmanlıspor maçı nedeniyle kulübün Durugöl Tesisleri'nde iki gün önce kampa giren Orduspor'un 18 kiş

TFF'nin bu yaptığı oldu mu?

  PTT 1. Lig'de bugün saat 15.00'te Osmanlıspor ile sahasında karşılaşacak Orduspor'da 14 futbolcu, maç öncesi Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi. 

Osmanlıspor maçı nedeniyle kulübün Durugöl Tesisleri'nde iki gün önce kampa giren Orduspor'un 18 kişilik takım kadrosunda yer alan oyunculardan 14'ü YGS'de ter döktü. 

Daha önce belirlenen okullarda sınava giren futbolculardan Serkan Korkmaz, bugün takım olarak iki önemli sınav vereceklerini belirtti. 

İlk sınavı YGS'de vereceklerini, ardından Osmanlıspor maçına çıkacaklarını ifade eden Korkmaz, "İki sınavdan da başarılı olmak istiyoruz. Biraz sınav heyecanı var ama inşallah bu heyecanı atıp YGS'de başarılı olmaya çalışacağım. Daha sonra Osmanlıspor maçına çıkıp elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Furkan Mızrak da YGS'ye uzun süreden beri hazırlandıklarını belirterek, özellikle gelecekleri adına bu sınavı çok önemsediklerini anlattı.

Mızrak, "Ancak bugün oynayacağımız Osmanlıspor maçının sınava denk gelmesi bizleri biraz zorladı. Sınava girdikten sonra koşarak maça gideceğiz. Bu da bizleri yoracak. Karşılaşmaya yeteri kadar konsantre olamayacağız. Her şeye rağmen ikisini de başarmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Burak Demireğen ise bugün kendilerini iki önemli sınav beklediğini dile getirerek, "İlk sınavı YGS'de vereceğiz. İkinci sınavı ise Osmanlıspor karşısında vereceğiz. Eğitimimiz için YGS'yi, Orduspor geleceği içinse Osmanlıspor maçını çok önemsiyoruz. İnşallah iki sınav bizim adımıza güzel geçer" diye konuştu. 

YGS nedeniyle Osmanlıspor maçını ileri bir tarihte oynamak istediklerini ancak buna TFF'nin izin vermediğini ifade eden Mehmet Batuhan Şenel ise "Biz şartlar ne olursa olsun hem YGS'ye girip orada başarılı olmaya hem de Osmanlıspor maçına çıkıp orada başarılı olmak istiyoruz" dedi. 

Muhammet Can Öztürk de bugün 13 takım arkadaşıyla birlikte farklı bir heyecan yaşadıklarını ve elinden geldiğince YGS'de ve Osmanlıspor karşısında başarılı olmaya çalışacaklarını söyledi. 

-"Futbolcularıma YGS'de başarılar diliyorum"  

Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, "Bütün oyuncularıma YGS'de başarılar diliyorum. Onların bu sınavda başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum" dedi. 

Orduspor'da forma giyen oyuncu grubunun 17 ile 19 yaş arasında değiştiğini ve bu oyuncuların çoğunluğunun lisede okuduğunu hatırlatan Özcan, futbolcularının sınavın ardından Osmanlıspor maçı için stadyuma koşacaklarını söyledi. 

Futbolcularının eğitimlerini önemsediklerini ancak Orduspor'un da geleceğini düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Özcan, maçın başka bir tarihe ertelenmesinin mümkün olmasına rağmen buna TFF'nin izin vermediğini belirtti.

Özcan, şunları söyledi:

"Bu zor şartlar altında maça çıkacağız. İki oyuncumuz il dışında sınava girdiğinden maçta yer alamayacak. Diğer oyuncularımız ise maç yemeğini yemeden karşılaşmaya çıkacak. Bugün Orduspor için değişik bir gün. Keşke Orduspor'un TFF'ye yaptığı başvurular kabul olsaydı ama maalesef bu gerçekleşmedi. Özellikle PTT 1. Lig'de oynanacak bu maça karmaşa içerisinde çıkılması düşündürücü ve üzücü." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler