TFF'den Trabzonspor'a skandal atama!

Spor Toto Süper Lig 25. hafta karşılaşmalarını yönetecek olan hakemler açıklandı, büyük bir skandal ortaya çıktı.Trabzonspor'un, Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçı İlker Meral yönetecek. Bordo-mavili takımın Meral ile yıldızı pek barışmıyor. Bu, ist

TFF'den Trabzonspor'a skandal atama!

Spor Toto Süper Lig 25. hafta karşılaşmalarını yönetecek olan hakemler açıklandı, büyük bir skandal ortaya çıktı.

Trabzonspor'un, Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçı İlker Meral yönetecek. Bordo-mavili takımın Meral ile yıldızı pek barışmıyor. Bu, istatistiklere bakıldığında görülebiliyor ancak Balıkesir bölgesi hakemi olan Meral'in Akhisar doğumlu olması tam bir bomba etkisi yaptı. Ayrıca Meral yine bu sezon oynanan ve Fırtına'nın 2-0 kazandığı Türkiye Kupası'ndaki Akhisar maçının da hakemliğini yapmıştı. MHK, yine bir Akhisar mücadelesine yine Akhisar doğumlu Meral'i atayarak büyük bir skandala imza attı. Trabzonspor'un Süper Lig'de bu yıl ilk defa bir maçını yönetecek olan Meral, Trabzon'un 2 maçını yönetmiş, bordo- mavililer bunlarda 1'er galibiyet ve yenilgi almıştı. 1971 doğumlu hakem kariyeri boyunca bordo-mavili takımın 11 maçında görev yaptı. Fırtına, Meral ile 5 galibiyet ve 3'er beraberlik ile yenilgi aldı. Meral'in 2012 yılının ekim ayında oynanan Trabzonspor- Bursaspor maçında verdiği skandal karar sonrası yer yerinden oynamıştı. Bordo-mavili takım, Batalla'nın 62'nci dakikadaki golüyle rakibine tarihinde ilk kez evinde yenilirken, uzatmalarda Yasin'in buz gibi golünü Meral geçersiz saymıştı. Yasin'in vuruşunda ağlara giden top, daha önce Bamba'nın Musa'ya faul yaptığı gerekçesiyle geçerlilik kazanmamıştı. Ama faul yoktu. MHK bu karar sonrası Meral'e iki hafta maç vermemişti. Fırtına, hakem İlker Meral ile ligde son iki sezonda sadece bir kez güldü. Bordo-mavililer, Bursaspor'a 1-0 yenildikleri o maçtan sonra geçtiğimiz sezon 14. haftada Gaziantepspor'a da 3-2 yenilmişti. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz yıl ise Gençlerbirliği'ni Meral'in hakem olduğu maçta devirerek şanssızlığını kırmıştı. 

 

Erman Toroğlu:

Eskiden doğduğu ilin takımınının maçına hakem atanmazdı. Ancak şimdi buna bakılmıyor. O düşünce artık uygulanmıyor MHK'de. Ancak Barış Şimşek'i bir türlü Trabzonlu olduğu için Fenerbahçe maçlarına vermiyorlar.. Bu da bir gerçek.

 

Mustafa Çulcu:

İlker Meral'i yakınen tanırım. Doğum yeri Akhisar yazsa da onun Akhisar ile ilgisi yok. Babasının memuriyeti nedeniyle orada doğdu ama yaşamını Balıkesir'de sürdürdü. Onu Akhisarlı düşünmek bir fantazi olur. Ama keşke MHK başka bir hakemi atasaydı da bu düşünce olmasaydı!

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor