TFF'den skandal! Maçta hakem yok!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) dün oynanan Kocaeli Demirspor-Çayırovaspor maçı büyük bir skandala sahne oldu... BAL Lig 9. Grup'ta normal sezonu 7. sırada bitiren Çayırovaspor ile Kocaeli Süper Amatör Lig'de şampiyon olan Ko

TFF'den skandal! Maçta hakem yok!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) dün oynanan Kocaeli Demirspor-Çayırovaspor maçı büyük bir skandala sahne oldu...
 
BAL Lig 9. Grup'ta normal sezonu 7. sırada bitiren Çayırovaspor ile Kocaeli Süper Amatör Lig'de şampiyon olan Kocaeli Demirspor, statü gereği 'baraj maçı' oynuyor. Karşılaşmayı kazanan takım gelecek sezon BAL Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanacak. İşte böylesine kritik maç öncesi büyük bir hataya imza atıldı.
 
TAKIMLAR VE TARAFTARLAR SAHADA, HAKEM YOK!
 
TFF, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda oynanmasına karar verdiği karşılaşmanın tarihini önce 26 Nisan Pazar olarak belirledi. Bu tarih daha sonra bir gün öne yani düne çekildi ve maçın başlama saati de 15.00 olarak belirlendi. Ancak bu tarih değişikliği takımlara bildirilirken, hakemlere ve gözlemciye bilgi verilmedi.
 
Maç saati geldiğinde takımlar ve taraftarlar hazırdı, ancak hakem Adnan Güngördü ile gözlemci Ekrem Değirmenci yoktu. Kurallar gereği bir süre beklendi fakat hakem ve gözlemci gelmeyince yetkililer Güngördü'yü telefonla arayıp, "Hocam neredesiniz, maça niye gelmediniz?" diye sordu.
 
ALEL ACELE HAKEM BULDULAR
 
İstanbul bölgesi hakemi olan Güngördü, "Evdeyim, bana verilen programa göre maç yarın saat 15.00'te oynanacaktı" cevabını verdi. İstanbul'da yaşayan Güngördü ve yardımcılarının saat 15.00'teki maça yetişmesi mümkün olmadığı için alel acele hakem arandı ve Kocaeli bölgesi hakemi olan Alper Çetin'e  bu karşılaşmayı yönetmesi talimatı verildi.
 
Gebze'de yaşayan Çetin de hemen hazırlanıp İzmit'e gitti ve sahaya çıktı. Çetin tam saatinde yetişemediği için karşılaşma, 20 dakika gecikmeyle yani 15.20'de başladı. Gözlemci Ekrem Değirmenci ise saat 15.30'da stada gelebildi.
 
KOCAELİ DEMİRSPOR 3-0 KAZANDI
 
Karşılaşmayı 3-0 kazanan Demirspor, gelecek sezon BAL Ligi'nde mücadele etmeyi hak kazandı. Mavi lacivertli takımın gollerini Gökhan Özkanlı (2) ve Ömer Şahin (kendi kalesine) attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler