TFF'den kulüplere şok teklif!

Önümüzdeki sezon 5+0+3 şeklinde uygulanacak kuralın Süper Lig kulüplerinin isteğiyle 6+2 olarak değiştirilmesi bekleniyordu.Ancak Federasyon karşı teklifle kulüplerin kapısını çaldı. 18 kulübe gönderilen yazıda TFF, 6+2 kuralını uygulamak için 2014-15, 20

TFF'den kulüplere şok teklif!

Önümüzdeki sezon 5+0+3 şeklinde uygulanacak kuralın Süper Lig kulüplerinin isteğiyle 6+2 olarak değiştirilmesi bekleniyordu.

Ancak Federasyon karşı teklifle kulüplerin kapısını çaldı. 18 kulübe gönderilen yazıda TFF, 6+2 kuralını uygulamak için 2014-15, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarını kapsayan garanti istedi. Kulüplerin TFF'ye cevabı ise "3 yıl içinde başkanlar ve yönetimler değişir. Böyle bir garantiyi biz nasıl verelim" oldu. 

CAVCAV: DAYATMACI YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL

Futbol Federasyonu'nun 6+2 için üç yıllık garanti istemesine ilk tepki Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav'dan geldi. Federasyonun bu tavrına anlam veremediklerini belirten Cavcav, "Kulüpler Birliği'ni toplantıya çağıracağız. Böyle bir karara imza atarsak yanlış olur. Kimsenin üç yıl aynı başkan ve yönetimle kulübe idare etmesi mümkün değil. Federasyonun isteğini kabul etmek, kulüplerin geleceğini ipotek altına almak olur. Kulüplere dayatmacı yaklaşım doğru değil. Futbolu, kulüpler yönetir. 3 yıl içinde çok şey değişir, bakarsınız yabancı sınırlaması kalkar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor