TFF'den Forma Açıklaması

Açıklamada, federasyonun, forma konusunda planlanan takvimi uygulayacağı bildirilerek, ''Fenerbahçe'nin yeni forma tasarımında turkuaz rengini tercih etmesi sonrası yaratılan tartışmalarla medyanın bazı kesimlerince suni bir gündem oluşturulmaya çalışılma

TFF'den  Forma Açıklaması

Açıklamada, federasyonun, forma konusunda planlanan takvimi uygulayacağı bildirilerek, ''Fenerbahçe'nin yeni forma tasarımında turkuaz rengini tercih etmesi sonrası yaratılan tartışmalarla medyanın bazı kesimlerince suni bir gündem oluşturulmaya çalışılmakta ve Türkiye Futbol Federasyonu da bu tartışmaların odağına çekilmek istemektedir'' denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu açıklamasında şöyle denildi:

''Federasyonumuz, Nike ile yaptığı teknik sponsorluk anlaşması çerçevesinde, belli periyotlarla eşofman, forma ve şortlar üzerinde farklı tasarımlara gitmekte ve çağdaş bir dizayn anlayışını benimsemektedir.

Nike ile 14 ay öncesinde başlayan yeni tasarımlarla ilgili görüşmeler, bu yılın başında son şeklini almış, karşılıklı olarak mutabakata varılmıştır. Bu mutabakata göre, Türk Mili Takımı'nın iç saha forması klasik kırmızı renkte, dış saha forması ise beyaz üzerine turkuaz detayları içerir biçimde tasarlanmıştır. Milli Takımın, eşofman ve kamp giysilerinde de turkuaz detayların yer alması karara bağlanmıştır.

Futbol Federasyonu'nun ufku, kulüplerimizin belirlenen ana renkleri dışında, diledikleri rengi tercih etmeleri ve buna göre malzeme ürettirmelerini bir tartışma konusu yapacak sığlıkta değildir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Nike ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, Türk Milli Takımı aylar öncesinden belirlenen renk ve dizayndaki formaları, planlanan takvime göre kullanacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor