TFF yöneticilerine şike şakası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerhabçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacağının ortaya çıktığı gün Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.Federasyonun gelişmelerle ilgili kendisini bilgilendirdiğini açıklayan G

TFF yöneticilerine şike şakası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerhabçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacağının ortaya çıktığı gün Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Federasyonun gelişmelerle ilgili kendisini bilgilendirdiğini açıklayan Gül, yöneticilere, 'bu olayların olacağını bilseydiniz hiçbiriniz aday da olmak istemezdiniz herhalde' diye şaka yaptığını söyledi.

Türk futbolunu sarsan Şike Operasyonu'nu, "Bir futbol ve spor uzmanı değilim" dese de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yakından izliyor. Gül'ün Anadolu Ajansı'na gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmeler şöyle oldu:

FENER KARARINI TV'DEN ÖĞRENDİM:(Federasyonla yaptığı görüşmeyle ilgili) Sadece genel ilkeler konuşuldu o gün. Fenerbahçe ya da herhangi bir takımımızla ilgili bir konu kesinlikle söz konusu olmadı. Ben de onlar gittikten sonra akşamüstü televizyondan duydum Fenerbahçe ile ilgili kararı.

FENER TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MARKASI: Ne olursa olsun Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük markasıdır ve bundan da kimsenin tereddütü yoktur. O bakımdan bütün spor camiasının, futbolla ilgili bütün sorumluların soğukkanlılıkla bu sıkıntılı günleri el birliği içinde aşmalarını tavsiye ederim.

FEDERASYONU ŞİKE ŞAKASI: (Şike operasyonuyla ilgili eleştiriler üzerine) Ben detaylara giremem. Nihayette bir futbol ve spor uzmanı değilim. O gün bana bilgi verdiler. Kendilerine 'prensipli, ilkeli, kurallara dikkat ederek hareket edin, nihayetinde bu sorumluluğu aldınız' dedim. Hatta, 'bu olayların olacağını bilseydiniz hiçbiriniz aday da olmak istemezdiniz herhalde' diye şaka yaptım. Onların da durumları kolay değil. Herkes bir şey söyleyecektir ama şu anda Türk futbolundan sorumlu olanlar da onlardır. Dolayısıyla onlara destek vermemiz gerekir.

OLİMPİYAT ADAYLIĞI: Türkiye, bu büyük organizasyonları hep başarıyla yapabilecek durumdadır. Bunu da ispatlamıştır. Bu olimpiyat, İstanbul'a yakışır. Doğu ile batıyı buluşturan ülke Türkiye. İstanbul, imparatorlukların gelip geçtiği dünyanın en tarihi şehirlerinden birisidir.

Belki daha önce gerçekleştirmemiz gerekirdi ama ekonomik durumumuz buna çok uygun değildi. Ümit ediyorum ki bu sefer gerçekleşir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor