TFF talimatta değişiklik yaptı

Geçen sezonki Trabzonspor-Beşiktaş ve bu sezon Sivasspor-Bursaspor maçları için itirazlara neden olan, maç esame listesinde bulundurulması zorunlu genç oyuncularla ilgili lig statüsü ve futbol disiplin talimatının ilgili maddeleri, UEFA kriterlerine de uy

TFF talimatta değişiklik yaptı
Geçen sezonki Trabzonspor-Beşiktaş ve bu sezon Sivasspor-Bursaspor maçları için itirazlara neden olan, maç esame listesinde bulundurulması zorunlu genç oyuncularla ilgili lig statüsü ve futbol disiplin talimatının ilgili maddeleri, UEFA kriterlerine de uygunluğu açısından yeniden düzenlendi.

Buna göre, ligler statüsünün 7/3 maddesi, “Kesintili veya kesintisiz olarak” bölümü eklenerek “Turkcell Süper Lig kulüplerinin, katılacakları resmi müsabakalarda, müsabakanın oynanacağı tarihte kulübe tescil edildiği tarih üzerinden, kesintili veya kesintisiz olarak, en az iki yıl süre geçmiş, 01.01.1986 veya daha sonra doğmuş bir TC vatandaşı profesyonel futbolcuyu 18 kişilik müsabaka isim listesinde bulundurması zorunludur” şeklinde yeniden düzenlendi.

Aynı statünün 78/5 maddesi “Yukarıdaki şartlara uymayan kulüpler hakkında Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır” şeklinde olurken, Futbol Disiplin Talimatı'nın “Oyuncu kriterlerine uymama” başlıklı 30/A maddesiyle de “Federasyon talimat ve düzenlemelerinde belirtilmiş zorunlu kriterlere uygun genç oyunculara kadrolarında yer vermeyen veya müsabaka isim listelerini bu kriterlere göre oluşturmayan kulüplere, ihlalin ağırlığına göre Süper Lig için 50.000 YTL'den 100.000 YTL'ye kadar para cezası uygulanır” hükmü getirildi.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 27. maddesinin f bendi de “Kadroda bulundurulması zorunlu tutulan futbolcuların kadroda bulundurulmaması ve federasyon tarafından müsabakaların organizasyonuna ilişkin belirlenmiş diğer esas ve kurallara uyulmaması” bölümü çıkarılarak “Takımda sözleşmeli futbolcularla, yabancı uyruklu futbolcuların belirlenmiş sayıdan fazla olması” şekline getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor