TFF seçimine tepki için 4 aday

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek adayla gidilmesine tepki gösteren 4 yeni aday çıktı.Adaylığını açıklayan Göksel Gümüşdağ'ın çekilmesi ve aday olması beklenen Mehmet Atalay'ın da gerekli desteği gör

TFF seçimine tepki için 4 aday

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek adayla gidilmesine tepki gösteren 4 yeni aday çıktı.

Adaylığını açıklayan Göksel Gümüşdağ'ın çekilmesi ve aday olması beklenen Mehmet Atalay'ın da gerekli desteği görmediği için adaylığını açıklamaması üzerine tek kalan Mehmet Ali Aydınlar'a tepki olarak 4 adayın çıktığı belirtildi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın desteğini de arkasına alan tek aday olarak seçime girecek olan Mehmet Ali Aydınlar'a tepki olarak dilekçe ile başvuran mevcut adayların İhsan Atun, Safiye Aydoğan, Salih Tuğsan Okyar ve Gökhan Erkek olduğu belirtildi.
Mersin’den Nedim Delibaş isminde bir kişinin de noter kanalıyla APS ile başvuruda bulunduğu ve onun başvurusunun da yarın ulaşacağı iddia edildi.

Adaylardan İhsan Atun Gümüşyaka, eski belediye başkan yardımcısı, Salih Tuğsan Okyar zamanında Türkiye’nin en genç (16) brokerı olarak adını duyurmuş ve mahkeme kararıyla broker olmuş.

Adaylardan Safiye Aydoğan'ın ise bir ses sanatçısı olduğu ve başka adayların çıkmasının futbolda kaosa neden olacağını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar'a tepki olsun diye aday olduğu belirtildi.

Adaylar arasında ismi bulunan Gökhan Erkek'in ise yine tepki olsun diye aday olan bir mimar ve reklam ajansı sahibi olduğu belirtildi.

Henüz başvurusu resmen ulaşmamış olan ve yarın APS ile ulaşacağı belirtilen Nedim Delibaş'ın ise Mersin’de bir yerel gazeteci olduğu öğrenildi.

İKİ ADAYIN BASIN AÇIKLAMASI
Tepki olarak adaylığını açıklayan adaylardan Salih Tuğsan Okyar, 'Futbol ailesinin değerli üyeleri ve sayın basın mensupları' diyerek başladığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının ve Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsü 38. maddesine dayanarak bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına adaylığımı koydum.
Şu anki mevcut aday ve o aday lehine adaylıktan çekilen kişinin basında çıkan sözlerini antidemokratik olarak bulduğumdan bu adaylığa karar verdim.

Özellikle “Ben adaylıktan halen mevcut olan tek adayın lehine çekiliyorum. Bu adayın karşısına, başka bir adayın çıkmasını da doğru bulmuyorum. Bu seçimlere tek adayla gidilmeli. Yoksa futbolumuz kaos ortamına girer” gibi bir söylemi Türk futboluna asla yakıştırmıyorum.

Bir futbolsever olarak bu yaklaşıma bir tepki verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanal medyada çok dillenen, ama ulusal medyaya yansımayan bu tepkilerin açığa çıkması için en iyi yöntemin de hukuki çerçevede fiilen yapılacak bir eylem olduğuna karar verdim. Bu sebeple daha önce hiç yapılmamışı yapıp sıradan bir vatandaş olarak TFF Başkanlığına giderek adaylık dilekçemi verdim.

Genel Kurul’da gerekli imzayı toplayabileceğimi hiç sanmıyorum. Ancak buna rağmen o güne kadar tüm delegelerle temasa geçerek şansımı zorlayacağım. Tüm futbolseverleri mevcut duruma tepki göstermek adına TFF Başkan adayı olamaya davet ediyorum.''

İHSAN ATUN: TÜRK FUTBOLUNA TEMLİK KOYANLARA TEPKİLİYİM
Tepki göstererek adaylığını koyan İhsan Atun ise, yaptığı yazılı açıklamada, tek adaylı seçimin hiç bir zaman demokratik bir seçim olmayacağını belirtti.
İhsan Atun'un yaptığı açıklamanın ayrıntısında ise şu ifadelere yer verildi:
''Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na adaylığımı koyuşum, hepimizin hemen herkesin sevdiği futbola, birinin ya da birilerinin temlik koymasına verilmiş bir tepkidir.

Bu tepkinin fiili anlamda gerçekleşmesine neden de, sporvitrini.com’daki ‘Kimse yok mu?’ yazısıyla Cüneyt Yalınkılıç isimli bir yazar oldu. Olayın vahametini tüm çıplaklığıyla önüme koyan ve durumu özetleyen bir yazıydı gerçekten. Ben de o aranan ‘kimse’ olabileceğimi düşündüm ve bu eylemi yapmaya karar verdim.

Öncelikle bu gerçeğin tarafınızdan bilinmesini rica ediyorum. Tüm zamanların en çok sevilen oyunu olan futbolda, ülkemizde akıl almaz işler oluyor. Kanunları ve anayasasıyla demokratik bir Cumhuriyetle yönetilen Türkiye’de, yaklaşan Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi, başkan adayı olan ve ardından, çeşitli nedenlerle bir başka aday lehine çekildiğini ifade eden bir spor adamının, “Ben adaylıktan halen mevcut olan tek adayın lehine çekiliyorum. 

Bu adayın karşısına, başka bir adayın çıkmasını da doğru bulmuyorum. Bu seçimlere tek adayla gidilmeli. Yoksa futbolumuz kaos ortamına girer” gibi bir söylemde bulunmasına bir anlam veremediğimi belirtmek istiyorum.

Bu nasıl bir anlayıştır ki, kendisini önce aday olarak ilen eden bir kişi, kendisinde aday olma hakkını buluyor, ardından bilinen ancak, burada deşifre etmekte yarar olmayan nedenlerle geri çekiliyor ve bir başka adayın çıkmasının önüne sözleriyle engel koyuyor.

Sanırım bu eylem en baskıcı rejimlerde ve dünyanın en ücra ülkelerinde bile tasvip görmez. İşte tam da bu nedenle bu olayı protesto ettiğimi belirtiyor. Gerekli şartlara sahip her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olabileceğini vurguluyor, bu makama adaylığımı koyuyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor