TFF seçiminde kim oy kullanacak

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, herhangi bir adayı desteklemesinin ve taraf olmasının mümkün olmadığını belirterek, bu konuda gündeme gelen söylentilere itibar edilmemesini istedi.Özgener salı günü yapacağı konuşmayla ilgili olarak da "Gündem h

TFF seçiminde kim oy kullanacak

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, herhangi bir adayı desteklemesinin ve taraf olmasının mümkün olmadığını belirterek, bu konuda gündeme gelen söylentilere itibar edilmemesini istedi.

Özgener salı günü yapacağı konuşmayla ilgili olarak da "Gündem hızla değişiyor. Salı günü önce birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür edecek, sonra kararımı paylaşacağım" diye konuştu.

Ağır toplar görevde!

Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'da yapılacak seçimli genel kurulunda adayların kaderini belirleyecek kulüp delege listeleri belli oldu. Milliyet'in ele geçirdiği listede önemli isimler dikkat çekerken, eski İçişleri Bakanı ve eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Faruk Süren Galatasaray'dan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankaragücü'nden, eski bakanlardan Cavit Çağlar Bursaspor'dan, Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Galip Asal Samsunspor'dan, Teknik Direktör Nurullah Sağlam Mersin İdman Yurdu'ndan, Ruhi Kurnaz Ankaraspor'dan delege gösterildi.

En belirleyici Süper Lig

Federasyon genel kurulunda en belirleyici unsur olarak 126 delege ile Süper Lig kulüpleri önemli bir yer tutarken, Bank Asya 1. liginden 36 delegenin temsil hakkı bulunuyor. Tüm liglerde mücadele eden kulüplerin oy sayısı ise 260 olarak belirlenirken, taban birliklerinin 66 oyu bulunuyor. Genel kurul 326 kişiden oluşuyor.

Şampiyonluk tatmış beş kulübün oy kullanacak delegelerinin listesi

Beşiktaş: Yıldırım Demirören, Metin Keçeli, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Ertunç Soğancıoğlu, Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu.

Bursaspor: İbrahim Yazıcı, Hayri Yazıcı, Cavit Çağlar, İrfan Koç, Kadir Şankaya, İlhan Parseker, Hüseyin Özdilek.

Fenerbahçe: Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Nihat Özbağı, Ali Koç, Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu, Serhat Çeçen.

Galatasaray: Ünal Aysal, Adnan Öztürk, Faruk Süren, Mehmet Ağar, Abdurrahim Albayrak, Ergun Gürsoy, Refik Arkan

Trabzonspor: Sadri Şener, Nevzat Şakar, Necmettin Aytekin, Temel Tarık Kazancıoğlu, Hasan Yener, Recep Denizer, Yılmaz Büyükaydın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor