TFF ne zaman görev bölümü yapıyor

Türkiye Futbol Federasyonunun 25 Haziranda yapılan genel kurulunda göreve getirilen Yıldırım Demirören başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu henüz görev dağılımı yapmadı. Demirören başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde Trabzonspor adına Yaşar Aşcıoğlu ve

TFF ne zaman görev bölümü yapıyor

Türkiye Futbol Federasyonunun 25 Haziranda yapılan genel kurulunda göreve getirilen Yıldırım Demirören başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu henüz görev dağılımı yapmadı. Demirören başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde Trabzonspor adına Yaşar Aşcıoğlu ve İbrahim Usta’da görev yapacak İkinci kez göreve seçilen Demirören başkanlığındaki Yönetimin 28 Temmuzda görev dağılımı yapacağı öğrenildi

KURULLAR’DA TRABZONLU ÜYE OLACAK

Yıldırım Demirören başkanlığındaki Yönetim Kurulunun oluşturacağı tüm kurullarda Trabzonlu olması içinde çalışma başlatıldı. Aşcıoğlu ve Usta TFF Bünyesinde oluşturulacak olan Kurullar PFDK, Etik Kurul, MHK  gibi kurullara Trabzonlu isimlerin girmesi için lobi faaliyetlerine başladı. Ancak bu kurullara girmesi planlanan isimler gizli tutuluyor.

NAMOĞLU GİTTİ HAKEMLER BEKLEMEDE

TFF’de geçtiğimiz sezon MHK başkanlığına atanan Yusuf Namoğlu geçen sezonki yönetimini değişmesi için yapılan baskılara boyun eğmeyerek “Kurulumu bozdurmam baskıya boyun eğmem diyerek istifa etti. Bu nedenle 10 Temmuzda açıklanması beklenen üst klasman hakemlerinin atamaları da yapılamadı.

STATÜLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Öte yandan Demirören başkanlığındaki yönetimde seçimlerde yapılan statüko değişiklikleri de yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığından ilan edilen statü değişiklikleri şöyle

25.06.2015 tarihli Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda kabul edilen Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nde yapılan değişiklikler, 5894 sayılı Kanun’un 3. maddesinin 2. fıkrası ve TFF Statüsü’nün 30. maddesi uyarınca aşağıda ilan olunur.

Madde 33/f.2:

Yönetim Kurulu, ilk toplantısında görev süreleri kendi görev süresiyle sınırlı olmak üzere kendi üyeleri arasından başkan vekillerini seçer. Başkan vekilliğinin boşalması halinde, boşalan başkan vekilliğine bir ay içinde yeni bir başkan vekili seçilir.

Madde 35/f.1 - (r) bendi:

Başkan vekillerini belirlemek,

Madde 35/f.1 - (y) bendi:

Başkan tarafından teklif edilen Disiplin Kurulları, Tahkim Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu ve Etik Kurulu Başkanları ile asıl ve yedek üyelerini atamak; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanlar Kurulu asıl ve yedek üyelerini atamak ve hakem listesini belirlemek;

Madde 37/f.2 - (i) bendi:

Tahkim Kurulu, Etik Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulu Başkanı, asıl ve yedek üyeleri ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanlar Kurulu asıl ve yedek üyelerini atama ve hakem listesini Yönetim Kurulu’na teklif etme;

Madde 55

1 - Uyuşmazlık Çözüm Kurulu,

a) TFF Yönetim Kurulu’nun belirlediği beş (5) kişilik Başkanlar Kurulu ile;

b) Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Profesyonel Futbolcular Derneği’nin ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin bildireceği ve TFF Yönetim Kurulu’nun kabul edeceği hakemlerden oluşur. Kulüpler Birliği Vakfı, Profesyonel Futbolcular Derneği ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, en fazla yirmi beşer (25’er) hakem adayı bildirebilir.

2 - Başkanlar Kurulu, TFF Başkanı’nın teklifi ve TFF Yönetim Kurulu'nun onayı ile atanacak beş (5) asıl ve beş (5) yedek üyeden oluşur. Ölüm, istifa ve başka nedenlerle oluşan boşalmalarda boşalan görev için TFF Yönetim Kurulu, aynı usulle atama yapabilir.

3 - Başkanlar Kurulu ile hakemlerin, en az beş (5) yıllık mesleki deneyime sahip hukukçu olmaları zorunludur.

4 - Başkanlar Kurulu ve hakemlerin görev süresi; TFF Yönetim Kurulu’nun görev süresi ile sınırlıdır.

5 - Başkanlar Kurulu ve hakemler görevlerinde bağımsızdır. TFF Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ile diğer kurul ve yan kurullarında görev yapanlar veya futbol kulüplerinde aktif görevde bulunanlar (profesyonel futbol kulüplerinin seçilmiş veya atanmış kurullarında görev alanlar da dâhil olmak üzere) ile profesyonel futbolcular, teknik adamlar, sağlık ekibi, futbol menajerleri, müsabaka organizatörleri Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanlar Kurulu üyeliği yapamaz veya hakem listesinde yer alamazlar.

6 - TFF Yönetim Kurulu; FIFA, UEFA ve TFF’nin talimat ve düzenlemelerini ihlal eden veya TFF’nin saygınlığını zedeleyen Başkanın veya hakemin, süreli veya süresiz olarak görevden alınmasına karar verebilir.

Madde 56

1 - Uyuşmazlık Çözüm Kurulu,

a) Kulüpler,

b) Kulüpler ile futbolcular, profesyonel teknik adamlar, antrenörler, futbol menajerleri,

c) Futbol menajerleri ile futbolcular, profesyonel teknik adamlar, antrenörler, arasında sözleşmeden doğan futbolla ilgili tüm uyuşmazlıkları, taraflarının başvurusu üzerine münhasıran görevli ve yetkili olarak inceler ve karara bağlar. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Hakem Heyeti tarafından verilen kararlar, Tahkim Kurulu’na itiraz edilmemesi ya da itiraz üzerine verilen Tahkim Kurulu kararı ile kesinleşir.

2 - Uyuşmazlıklar, tarafların seçeceği veya seçilmiş sayılacağı iki hakem ile Başkanlar Kurulu’ndan bir Başkan’dan oluşan Hakem Heyeti tarafından incelenip karara bağlanır. Hakem Heyeti, uyuşmazlıkta haklı olan tarafın varsa vekili için, resmi ücret tarifesine göre Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalar için uygulanan maktu avukatlık ücreti kadar vekâlet ücretine hükmeder.

3 - Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun çalışma usul ve esaslarına ilişkin hususlar Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan talimat ile belirlenir.

Geçici Madde 1: Yürürlükten kaldırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor