TFF Konya'da toplandı

THY'nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağının yoğun sis nedeniyle yaklaşık 5 saat gecikmeli olarak Konya'ya gelmesinin ardından Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı, federasyon başkanı Mahmut Özgener'in başkanlığında Konya Dedeman Otel'de yapıldı

TFF Konya'da toplandı

THY'nin İstanbul-Konya seferini yapan uçağının yoğun sis nedeniyle yaklaşık 5 saat gecikmeli olarak Konya'ya gelmesinin ardından Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı, federasyon başkanı Mahmut Özgener'in başkanlığında Konya Dedeman Otel'de yapıldı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan'ın davetlisi olarak Konya'ya gelen Özgener ve yönetim kurulu üyeleri, toplantının ardından Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özgener, Türkiye'de statlarda iyileştirme çalışması yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Almanya'da statlarda yapılan iyileştirmenin ardından seyirci sayısında artış yaşandı. Türkiye'de de seyirci sayısının artması bu iyileştirmelere bağlı'' dedi.

2016 yılında Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemek için gelecek yıl UEFA'ya başvuruda bulunacaklarını belirten Özgener, Konya'nın yeni stadyum projesini hayata geçirerek bu organizasyonu düzenleyen iller arasında yer almasını istediklerini söyledi.

Özgener, ziyarette Vali Aydın'a isminin yazılı olduğu 42 numaralı milli takım forması hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda basın toplantısı düzenleyen Özgener, son günlerde sıkça gündeme gelen hakem hataları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sezon başından beri hep aynı şeyi söylediklerini dile getiren Özgener, şunları kaydetti:

''Hakem hatası futbol oyununun bir parçası. 'Hakem hatası bundan sonra olmayacak' dersek popülist konuşmuş oluruz. Hata tabii ki olacaktır. Bu tür hatalar, Türkiye'de değil futbolun oynandığı her yerde yaşanıyor. Hakem hataları skora etki edince kulüpler üzülüyor, ancak kulüpler kadar biz de üzülüyoruz. Beni daha da üzen şey bu hataların arkasında kasıt aranmasıdır. Hata olduğu müddetçe çözüm aramak, bunları azaltmak Merkez Hakem Kurulumuzun ve dolayısıyla bizim görevimizdir.''

Bu hafta sonu oynanacak maçların ardından devre arası tatilinin başlayacağını anımsatan Özgener, devre arasındaki hakem seminerinde bu hatalarla ilgili değerlendirmeler yapacaklarını bildirdi.

Özgener ve yönetim kurulu üyeleri, basın toplantısından ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyarette Özgener, Akyürek'e ''Tahir Akyürek'' yazılı 42 numaralı milli takım forması hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor