TFF konseyde sunum yapacak

Avrupa Konseyi, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'' hakkında sunum yapması için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrup

TFF konseyde sunum yapacak

Avrupa Konseyi, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'' hakkında sunum yapması için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi Daimi Komitesi'nin toplantısına davet etti.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu başkanlığındaki TFF heyeti, yasayı tanıtmak ve Türkiye'de seyirci şiddetiyle mücadelede Avrupa Konseyi ile işbirliği imkanlarını araştırmak üzere 6 Haziran'da, Strasbourg'da Avrupa Konseyi Gençlik ve Spor Direktörü Ralf-Rene Weingartner ve Spor Sözleşmeleri Daire Başkanı Pierre Masson ile bir araya geldi.

Bu görüşmede Weingartner ve Masson, TFF heyetini, İtalya'nın başkenti Roma'da yarın başlayacak ve 2 gün sürecek Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi Daimi Komitesi'nin 32. toplantısına davet etti.

TFF heyeti, ''Sporda Şiddet ve Düzenliğin Önlenmesine Dair Kanun'' hakkında bir sunum yapacak. Sunumda, yasa çıkana dek yapılan hazırlıklar, kamuoyu araştırmaları ve yasanın detayları anlatılacak. Ayrıca elektronik bilet, şike ve teşvik primi cezaları başta olmak üzere yasanın içerdiği uygulamalar da tanıtılacak.

Toplantıda, Türkiye'nin dışında 40 ülkeden temsilciler ile FIFA, UEFA, Avrupa Taraftarlar Birliği'nden gözlemciler bulunacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor