TFF kanununda değişiklik!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun tasarısı, alt komisyona havale edildi. Tasarı hakkında Komisyonda sunum yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, görüşülen tasarını

TFF kanununda değişiklik!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun tasarısı, alt komisyona havale edildi.

Tasarı hakkında Komisyonda sunum yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, görüşülen tasarının, TFF'nin kuruluş ve görevleri hakkında, ''çerçeve kanun'' niteliğinde olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, daha önce de TFF ile ilgili kanun çıkartıldığını, bu kanunla TFF'nin özerkleşmesi konusunda çok ileri adımlar atıldığını dile getiren Başesgioğlu, ''Spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak futboldaki gözetim ve denetim yetkimizden vazgeçtik'' dedi.

Başesgioğlu, futbol yönetiminin, tamamen özerk olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''FIFA'nın 2008 üyesi vardır. Bu 208 üye, futbol yönetimini kendi ana statüleriyle yönetmektedir. Futbolu kanunla yöneten tek ülkeyiz. TFF Genel Kurulu, geçtiğimiz aylarda toplandı. FIFA'nın ana statüsüne uygun bir ana statüyü kabul etti. Ancak ana statünün hayat bulabilmesi için, bu kanun tasarısının da geçmesi gerekiyor. Statüdeki bazı maddeler, tasarının yasalaşmasına bağlı. Bu kanun tasarısı yasalaşırsa, Genel Kurulda kabul edilen ana statüdeki sözleşme hükümleri hayata geçecek. Tasarıyla, futbol yönetimini, futbolla ilgili işleyişleri, kuralları, ana statüye bıraktık.''


-''DÜZENLEMENİN SEÇİMLE HİÇBİR İLGİSİ YOK''-


TFF Başkanvekili Lütfi Arıbağan, konu ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke federasyonlarının, FIFA'nın standart yönetimine kavuşturulması için bir süreç yaşadığını bildirdi. FIFA'ya üye ülkelerin tamamının statüyle yönetildiğini belirten Arıboğan, ''Bir tek kanunla yönetilen ülke Türkiye'' dedi.

Arıboğan, TFF olarak, FIFA'nın verdiği süre içerisinde görevlerini yaptıklarını ve haziran ayında Genel Kurulda da FIFA'nın istediği ana statüyü geçirdiklerini hatırlatarak, ''Türkiye'nin yapısına uygun olarak oluşturulmuş bir model var. Statü kapsamında değil ama FIFA, futbolun değerlerini ve haklarını koruyacak bir çerçeve kanunun yapılmasına müsaade etti. Bu, kanun o kanundur'' diye konuştu.

Tasarının, futbolun artık Futbol Federasyonu Genel Kurulu tarafından yönetilmesi dönemini getirdiğine işaret eden Arıboğan, ''Yani futbolun kararları, yönetmelikleri, Futbol Genel Kurulunda alınan kararlarla olacak. Haziran ayında statüyü geçirdik ama şu anda FIFA'nın verdiği sürecin 6 ay gerisindeyiz. Bu kanunun bir an evvel yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Seçimle ilgisi yok. Bu, tamamen kanundan statüye geçiş dönemidir, seçimle hiçbir ilgisi yok'' ifadesini kullandı.

Komisyonda, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin verdiği önergeyle tasarının alt komisyona sevk edilmesi kararlaştırıldı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor