TFF futbolcuları sigortalatıyor

Sigorta kapsamında futbolcular, kaza sonucu vefat etmeleri halinde 100 bin, daimi malul olmaları halinde yine 100 bin, tedavi masrafları için de 10 bin liralık teminattan faydalanacak. Futbolcuların sigortalarının yapılması için aracılık eden firmanın Müd

TFF futbolcuları sigortalatıyor

Sigorta kapsamında futbolcular, kaza sonucu vefat etmeleri halinde 100 bin, daimi malul olmaları halinde yine 100 bin, tedavi masrafları için de 10 bin liralık teminattan faydalanacak.

Futbolcuların sigortalarının yapılması için aracılık eden firmanın Müdürü Ebru Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF'ye kayıtlı futbolcularının yapıldığını bildirdi.

Sigortalar için kendilerinin de aracılık yaptıklarını belirten Tamer, TFF'nin bu yıl da futbolcuları düşünerek önemli bir adım attığını ifade etti.

Sigorta poliçesinin 3 teminatı olduğunu anlatan Tamer, bunların; kaza sonucu vefat, kaza sonucu daimi maluliyet ve kaza sonucu hastane tedavi masrafları olduğunu söyledi.

Söz konusu teminatların futbolcular için çok önemli olduğunu vurgulayan Tamer, şunları kaydetti:

''TFF'nin bu büyük adımıyla futbolcular için çok ciddi korunma sağlanıyor. Büyük takımlarda oynayan futbolcular için 10 bin liralık tedavi teminatı çok büyük bir rakam olmasa da söz konusu teminat, özellikle alt liglerdeki futbolcular için bulunmaz bir nimet. Geçen yıl tedavi teminatından karşılanmak üzere 2 bin civarında dosya açıldı, bir de vefat teminatı ödendi. Futbolcular için sigorta şirketinin ödediği rakam geçen yıl yaklaşık 1 milyon 750 bin lira oldu.''

SAYISI 14 BİNİ AŞAN FUTBOLCULAR TEMİNAT ALTINDA

Konuya ilişkin firmadan yapılan açıklamada da 2006 yılından bu yana Türkiye'de sayıları 14 bini aşan tüm amatör ve profesyonel futbolculara ait ferdi kaza sigorta poliçelerinin Ankara Sigorta tarafından düzenlendiği bildirildi.

TFF'nin, bu yıl da firma ile olan işbirliğini devam ettirme kararı aldığı belirtilen açıklamada, ''Yapılan bu ferdi kaza sigorta poliçesi ile tüm futbolcuların maç, antrenman ve maça gidiş-geliş esnasında meydana gelebilecek kazalar neticesinde oluşabilecek bedeni zararları, sürekli sakatlık ve ölüm dahil olmak üzere tüm riskleri poliçe limitleri dahilinde güvence altına alınmıştır'' denildi.

''GEREKLİ TEDAVİYİ SAĞLAYAMAMA RİSKİ ORTADAN KALKIYOR''

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan da her sigorta ürünü gibi Ferdi Kaza Sigortası ürünü ile taşınmakta olan risklerin sigorta şirketine devredildiğini ve bir yaralanma durumunda teminat limitlerine kadar mümkün olan en iyi tedavinin sporculara sağlandığını söyledi.

Özellikle mali anlamda sıkışık olan kulüplerin, lisanslı sporcularının sakatlanması durumunda gerekli tedaviyi sağlayamama veya eksik sağlama riskinin ortadan kalktığını vurgulayan Kalkavan, ''Listesi sigorta şirketine bildirilen sporcuların bir yıl süre ile yurt içi ve yurt dışında geçerli olmak üzere maçlar, antrenmanlar ve seyahatleri esnasında, meydana gelmesi muhtemel kazalar ve sakatlıkların tedavi giderleri, kısmi, daimi maluliyet ve ölüm hallerine karşı olabilecek her türlü masraflar, bir yıl süreyle günün 24 saati Ferdi Kaza Genel ve Özel Şartlar çerçevesinde teminata dahildir'' dedi.

Yurt dışındaki sigorta şirketlerinden yaptırılan sigortaların ise ilave bir avantaj sağlamadığını belirten Kalkavan, hatta tedavi ödemelerinde Türk Tabipleri Birliği tarifesi esas alındığından, yurt dışı tedavilerin tam olarak karşılanamama durumunun söz konusu olabildiğini ifade etti. Kalkavan, yabancı futbolcuların sözleşmesinde yer alan özel şartlar çerçevesinde ise bu ürünün yurt dışından sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler