TFF Bugün Kararı Açıklayabilir

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor- Sivasspor maçının sonucu ile ilgili karar, son dakikada bir erteleme olmadığı takdirde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplan

TFF Bugün Kararı Açıklayabilir

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor- Sivasspor maçının sonucu ile ilgili karar, son dakikada bir erteleme olmadığı takdirde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında verilecek.

Geçen hafta Cuma yapılması kararlaştırılan ancak başkan Haluk Ulusoy tarafından iptal edilen yönetim kurulu toplantısında olaylı maçın dosyası tartışılacak. Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu tarafından verilecek görüş ile Hukuk Kurulu'nun önerisini değerlendirecek olan federasyon beş olasılıktan birini kabul edip kamuoyuna açıklayacak.

Edinilen bilgiye göre en yüksek olasılık Trabzonspor'un 3-0 mağlup ilan edilmesi olacak. Yetkililer ikinci ihtimalin maçın tekrarı, üçüncüsünün kaldığı yerden devamı, dördüncüsünün her iki takımın da hükmen yenik ilan edilmesi, beşincisinin ise maç sonucunun 1-0 Trabzonspor lehine kabul edilmesi olabileceğini ifade etti.

Merkez Hakem Kurulu, Demirlek'i tatil gerekçelerinde haklı bulursa maç Sivasspor'un hükmen galibiyetiyle tescil edilecek. Aksi taktire Demirlek'in uzun süre dinlendirileceği ve yıl sonunda FIFA listesinden çıkarılacağı kaydedildi. Toplantıda maçın sonucuyla ilgili tartışma yaşanması ve derin görüş ayrılığı oluşması durumunda Ulusoy'un kararı Malta ile oynanacak milli maç sonrasına bırakabileceği de ileri sürüldü.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor