TFF Bizim Gözetimimizde

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, oğlu Çağrı ile Afyonkarahisarlı işadamı Celal Oruç'un kızı Damla'nın Oruçoğlu Termal Otel'de yapılacak nişan törenine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. Açıklamalarda bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgio

TFF Bizim Gözetimimizde

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, oğlu Çağrı ile Afyonkarahisarlı işadamı Celal Oruç'un kızı Damla'nın Oruçoğlu Termal Otel'de yapılacak nişan törenine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. Açıklamalarda bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, sporu çok sevdiğini, uzun yıllar amatör olarak futbol oynadığını, antrenörlük ve kulüp yöneticiliği yaptığını belirtti.

Türk futbolunun son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Başesgioğlu, "Gerek takımlarımız, gerekse milli takımımız uluslararası yarışmalarda hepimizi gururlandıran neticeler aldılar. Sürekli dinamizm içinde olmamız lazım. Yeni yeni organizasyonlara kulüplerimizi hazırlamamız lazım. Bu dönem Avrupa Şampiyonası'na önemli takımlarımız iştirak ediyor. Onların başarılı olması en büyük dileğimiz. Milli takımımızın devam eden maçları var. İnşallah onlar da grupta en iyi neticeye varırlar. Türkiye'de futbol, hem seyirci hem de kulüpler olarak çok yaygın bir alanı kapsıyor. Burada önemli olan centilmenliktir.

Sporun ruhuna uygun centilmen davranış içinde müsabakaların yapılması ve sonuçlanması gerekir. Statlarda olan olumsuz hareketler bizi üzüyor. Tüm temennimiz ve amacımız tribün anarşisi dediğimiz, centilmenlikle bağdaşmayan olumsuz hareketlerin spor dünyamızdan bir daha hiç dönmemecesine çekip gitmesidir. Bunun için herkese çok önemli görevler düşüyor. Seyirciye, kulüp yöneticilerine, emniyet görevlilerimize, sporu yönetenlere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Herkesin adil olması lazım. Verilen kararların tartışmaya açık olmaması lazım" diye konuştu.

Hükümet ile TFF yönetimi arasında önceden yaşanan gerilimlerin de biteceğini kaydeden Başesgioğlu, "Bizde futbol olmak üzere diğer federasyonlar hepsi özerk kuruluşlardır. Kendi özel yasaları ve kuruluşları vardır. Bakanlık olarak da bizim gözetim ve denetimimizdedir. Büyük bir uzlaşı, büyük bir kucaklayıcılık içinde, yaşanmış olan pürüzleri ortadan kaldırarak, gerçek misyonuna dönük bir faaliyet içinde olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor