TFF Başkanından Trabzon’da flaş hakem açıklaması! Atamalar nasıl yapılacak?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Trabzon’da konuştu.

TFF Başkanından Trabzon’da flaş hakem açıklaması! Atamalar nasıl yapılacak?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Trabzon’a geldi.

Başkan Büyükekşi ilk olarak 1461 Trabzon tesislerini ziyaret etti.

Süper Lig takımlarına akedemi zorunluluğu getirileceğini belirten Büyük ekşi “Türkiye’de futbolun Anadolu’da başarı gösteren en önemli takımlarından bir tanesi. Bizde federasyon olarak yönetime geldiğimiz günden beri futbolun ekonomisiyle de yakından ilgileniyoruz. Futbolun ekonomisi deyince akla ilk gelen şey altyapı. Çünkü eğer kulüplerimiz alt yapıda yeterince önem verip yeterince oyuncu çıkarabilirse ekonomik olarak da rahat etmeleri mümkün. Bizimde önemli projemiz süper lig takımlarında akademi zorunluluğu getirmeyi planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Büyükekşi hakem atamaları konusunda ise “Trabzonlulara teşekkür ediyoruz. Giresun’a teşekkür ediyoruz. Bizler geldiğimiz günden beri bu konuların konuşulmasını istemiyoruz çünkü dünyada çok ülkede bu konularda dedikodu azalmış durumda. Bizde de aynısının olması için insan etkisinin en aza indirilmesi için çabalıyoruz. Hakem atamalarını algoritmayla yapmaya başladık. Önümüzde ki günlerde kulüp başkanlarımızı çağırıp gözünün önünde hakem ataması yaptıracağız. Bir de basının önünde yapacağız. Böylelikle doğru kriterle yapıldığına ikna olunması lazım. Bu yüzde yüz yüz memnuniyet getirir mi bilmem. Küçük de olsa hatalar olabilir. Gözden kaçan şeyler olabilir. Zamanla hepsini daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Dünya’da Türkiye’de de netice itibarıyla her kesimde bu işi iyi yapmak için çalışmalar yapılıyor. Dünya kupasında VAR ’da yerli otomatik sistem devreye girecek. Ofsayt çizgisi falan çekilmeyecek otomatik olacak. Bunun gibi şeyler zaman içinde Türkiye’de de böyle çalışmalar olacak. Dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Teknoloji kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler