TFF Başkanına Çağrı!

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 2009'un ilk röportajını Vatan Gazetesi yazarı Sanem Altan'a verdi. Özgener, medya literatüründe “çanak soru” olarak adlandırılabilecek bir soruya verdiği cevap Trabzonspor taraftarının tepkisine neden oldu…

TFF Başkanına Çağrı!


Röportajda; Sanem Altan'ın sorduğu; “Ligin ilk yarısının en kötü olayı neydi. Sizi en çok ne rahatsız etti?” sorusuna TFF Başkanı Mahmut Özgener bakın nasıl cevap veriyor:

-“Ligin ilk yarısının en kötü olayı Trabzonspor taraftarlarının federasyona yaptığı yürüyüş sırasında açtığı 'Yasin'lerle çıktık yola Ogün'ler çok yakında' yazılı pankarttı. Bu beni çok ürküttü. Açıkçası tehlikeli bir durumdu. Çünkü devletin kurumları gerekli tepkiyi göstermedi. Oysa Şiddeti Önleme Yasası gereği o pankartı açanlar hakkında cezai işlem uygulanmalıydı. Hiçbir şey yapılmadı. Trabzonspor-Bursaspor olayında kamuoyu hep Trabzon'un söylemleriyle hareket etti. Bize açılan pankart çok önemliydi, çok ürkütücüydü. Beklentimiz şiddeti önleme yasasına göre bu pankartı açanlara ceza verilmesiydi. Hiç bir yetkili bir tek şey yapmadı. Bizim elimiz kolumuz bağlı bu konuda. Mevcut yasa uygulanmıyor. Acilen değiştirilmeli oysa.”

Haber61.net olarak TFF Başkanı Sayın Mahmur Özgener'i sağduyuya davet ediyoruz.  Özgener, sorumlu bir kişi olarak, oturduğu koltuğun neresi olduğunu bilerek konuşmalı. İstanbul medyası tarafından gündeme getirilen, gerçek olup olmadığı halen de tartışmalı olan Provakatif bir haberden yola çıkarak Trabzonspor taraftarını toptan suçlayacak ifadelerin, ne kendisine, ne de Türk Futboluna faydası olmayacağının bilincinde olmalı.

haber61.net olarak özellikle İstanbul medyasınca gündeme taşınan iddialar üzerine;  22.12.2008 tarihinde Trabzonspor yönetiminin yaptığı açıklamayı bir kez daha yayınlama gereği duyduk.  

İşte Trabzonspor'un resmi web sitesinde yer alan konuya ilişkin açıklama:

“Takımımızın Bursaspor'la oynadığı karşılaşma sonrasında İstanbul'da gerçekleştirilen taraftar yürüyüşle ilgili olarak kulübümüzden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bahse konu yürüyüş sırasında yürüyüşe katılanlar tarafından açılan siyasal içerikli pankartlar ve bu yönde atılan sloganları tasvip etmemiz mümkün değildir. Anlayışımıza göre, haksızlıklara karşı gösterilen böylesi bir tepkinin daha seviyeli olması ve başka bir amaç gütmemesi gerekmektedir. Trabzonspor Kulübü olarak futbolun dostluk, barış ve kardeşlik ruhu çerçevesinde Fair-Play anlayışıyla desteklenmesi gerektiğine olan inancımızı yineliyor, taraftarlarımızı bu konuda daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz.”

Keşke! TFF Başkanı Mahmut  Özgener de Trabzonspor Yönetimi kadar sorumluluk duygusuyla hareket edebilseydi…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor