TFF 4 takımı küme düşürdü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, 'şike şüphesiyle 4 takımı küme düşürdü!Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, Elazığ'da oynanan ve 44 golün atıldığı iki maçta yer alan 4 takımı, ''şike yapıldığı vicdani kanaatiyle'' bir alt lige düşür

TFF 4 takımı küme düşürdü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, 'şike şüphesiyle 4 takımı küme düşürdü!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, Elazığ'da oynanan ve 44 golün atıldığı iki maçta yer alan 4 takımı, ''şike yapıldığı vicdani kanaatiyle'' bir alt lige düşürmesinin ardından Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) çıkmaya hak kazanan DSİ Spor, maddi imkansızlıklardan dolayı üst lige çıkamayacağını açıkladı.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaptığı yazılı açıklamada, şikeye karışan takımların bir alt lige düşürülmesinden sonra BAL'a çıkmaya hak kazanan DSİ Spor Kulübü'nün üst lige çıkması için gereken 25 bin liralık teminatı maddi imkansızlıklardan dolayı yatırmayarak bir üst lige çıkmayacaklarını açıkladıklarını kaydetti.

Şerifoğulları, DSİ Spor'un verdiği karar doğrultusunda bugün toplanacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak bu sezon 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde 5. olan Kovancılarspor'un BAL'a katılmasını istediğini belirtti.

TFF Amatör İşler Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda DSİ Spor'un BAL'a çıkmama nedenlerini belirttiğini ifade eden Şerifoğulları, gönderdiği yazıda şunlara yer verdiğini bildirdi:

 ''Ülkemizde geçen yıl başarıyla tamamlanmış BAL organizasyonunda ilimiz takımlarından birinin, bu yıl da devam ettirilen bu organizasyona katılamayacak olması ilimiz sporu için büyük bir kayıp olacaktır. İlimiz Amatör Play-Off Grubu'nu 5. sırada tamamlayan Kovancılarspor'a, BAL Liginde ilimizi temsil hakkı verilmesi ilimiz sporuna oldukça büyük fayda sağlayacaktır. Yetkiniz dahilinde olan bu durumun mümkün görülmemesi halinde ise ilimiz takımlarından herhangi birinin BAL Ligi'nde ilimizi temsil edemeyecek olması durumu söz konusu olacak ve bu durum ilimiz amatör liginin gelecekteki sürekliliğine ve başarısına büyük zarar verecektir.''

 

-İKİ MAÇTA 44 GOL ATILMIŞTI-

 Elazığ'da 1 Amatör Küme Ligi'nde Yol Spor, rakibi Köy Hizmetleri Spor ile aynı puanda artı 8 gol averajıyla son haftaya girmişti. 27 Şubat'ta oynanan müsabakalarda Yol Spor, sentetik sahada rakibi Hicret Gücü Gençlikspor'u 22-1 skorla mağlup ederken, ikinci olan Köy Hizmetleri Spor da Atatürk Stadı'nda karşılaştığı Sürsürü Bağlar Spor'u 21-0 yenmişti.

Maç sonuçları üzerine Elazığ ASKF, müsabakaların 'anormal' skorlarla sona ermesi nedeniyle Futbol İl Tertip Komitesi Başkanlığına itiraz etmiş, elde edilen hakem, gözlemci, saha komiserleri raporlarını TFF Etik Kurulu Başkanlığına göndermişti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu 3 Mayıs'ta Elazığ'da oynanan ve 44 golün atıldığı iki maçta yer alan Sürsürü Bağlarspor, Köy Hizmetlerispor, Yol Spor ve Hicretgücü Gençlikspor'u ''Şike yapıldığı vicdani kanaatiyle'' bir alt lige düşürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler