Tezgahlar kültür balıklarıyla doldu

Karadeniz'de balık avının azalmasıyla birlikte Giresun'da tezgahları kültür balıkları süslemeye başladı. Balıkçı İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avının tamamen sona erdiğini, diğer balık çeşitlerinin ise çok az miktarda avlandığını s

Tezgahlar kültür balıklarıyla doldu
Karadeniz'de balık avının azalmasıyla birlikte Giresun'da tezgahları kültür balıkları süslemeye başladı.
 
Balıkçı İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avının tamamen sona erdiğini, diğer balık çeşitlerinin ise çok az miktarda avlandığını söyledi. 
 
Denizde balık avcılığının azalması ile tezgahları bugünlerde kültür balıklarının süslemeye başladığını vurgulayan Yücel, "Denizlerde balık avcılığı azaldı. Bundan sonra çok az miktarda balık avlanır. Hal böyle olunca da kültür balıkları tezgahlarda boy göstermeye başladı. Şuan tezgahlarda özellikle alabalık ve çupra bulunuyor. Bundan sonraki süreçte deniz balıklarının yerine tezgahlarda daha çok kültür balıkları görülecektir" dedi.
 
Yücel, kültür balıklarının kilogram fiyatının 10 ile 20 lira arasında değiştiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler