'Tesisler veriliyor Hotel yapılıyor'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Haber61.Net Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu'na özel açıklamalarda bulundu.İşte Türk futbolundaki şike soruşturmasının, Akyazı ve gündeme dair daha birçok konununun konuşulduğu keyifli röportaj: “Bazen bizim yönet

'Tesisler veriliyor Hotel yapılıyor'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Haber61.Net Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu'na özel açıklamalarda bulundu.

İşte Türk futbolundaki şike soruşturmasının, Akyazı ve gündeme dair daha birçok konununun konuşulduğu keyifli röportaj: “Bazen bizim yönetimi acımasızca eleştiriyorsunuz. Saha sonuçları süper yönetim başarısız diyorsunuz. Saha sonuçlarının süper olması için yönetimin de ekonomisinin de iyi olması gerekiyor.

Bu nasıl oluyor anlamıyorum. Futbolcuların paralarını ödemeyip veya onlara uygun ortam sağlamayanın bakalım saha sonuçları güzel olur mu?” dedi.

NİYE ALDILAR ORADAN BULURSUNUZ!
Başkan Sadri Şener sözlerine şöyle devam etti: “UEFA bizi şampiyonlar ligine aldı. Şampiyonlar liginde yolumuza devam ediyoruz. TFF, şimdi soruşturma sonunda bir karar verecek. Ama vereceği bu karar UEFA’nın kriterlerine uygun bir karar olacak. Onu bekleyeceğiz. Fenerbahçe ceza almadan sana kupa gelmez. O senden aşağı düşecekki sana kupayı versinler. Şuanda 3-5 ay bahsedilmemesi gerekiyor bence. Ama biz niye şampiyonlar ligine gittik diye de düşünün.

haber videosu için Tıklayınız

Oradan bulursunuz! Trabzonspor’u yönetmek artık zorlaşıyor. Şimdi konularına çok hakim insanlar yönetime seçilmeli. Hem ekonomiyi finansmanı bilen hem de politikayı bilen iyi eğitimli yeni nesil insanlar gerekiyor bizden sonra. Artık Türkiye’nin ekonomisin büyük bölümü biliyorsunuz İstanbul’da dönüyor. TFF orada bankaların genel müdürlükleri orada. Donanımlı insanları ben yönetime almak gerekir diye düşünüyorum”

BENDE İNSANIM YORUMUYORUM TABİ
“Bende insanım yoruluyorum tabi. 60 yaşında oldum. Ben Trabzonspor’da çok uzun yaptım bu işi” diyen Başkan Şener, “Bazen kendimi de çok yalnız hissettiğim anlar oluyor. Ama beni mutlu eden tarafı da şu Trabzonspor’da hep ilkleri yapıyoruz. Mesela bir çim operasyonu yaptım hepiniz zevkle seyrettiniz” dedi.

AKYAZI’DA OTEL YAPIP VERECEKLER
Başkan Sadri Şener, Akyazı’da otel yapılacağını belirterek, “Tesislerimizin sonu yok biliyorsunuz. Havalimanının büyüme sahası içerisine girdi tesislerimiz birgün bizi buradan gönderecekler. Biz de şimdi onun için Akyazı’da bir yer yapmayı planlıyoruz. Onlarla uğraşıyoruz.

Yönetim kurulu olarak karar aldık. Bize Akyazı’da 105 dönüm yer verecekler. Bizim buradaki arazilerimizi TOKİ’ye vererek karşılığında bize Akyazı’da bir otel gibi yer yapıp verecekler. Bunun için girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

UEFA ARALIK AYINDA ÖDEYECEK DEVAMI SAYFA 2'DE...


Sadri Şener, “UEFA bizim şampiyonlar ligine alındığımızı açıkladığında transferi bitimine 4 gün vardı. Bu yabancı transferi içinde kısıtlı bir süreydi. UEFA’ya bu konuda bize süre verin dedik ancak olumsuz cevap verdiler. Bu süre içerisinde önemli oyuncularla görüştük ancak süre yetmediği için başarılı olamadık.

UEFA’nın kuralları çok katı. İzin alamadık son günde de Ankaragücülü Vittek ve Sapara’nın transferini gerçekleştirdik. Ama şuna bakıldığında Teknik adamlarda kadromuzun gayet iyi olduğunu söylüyorlar. Oradan bulursunuz!

haber videosu için Tıklayınız

Şampiyonlar liginde olmamız doğal olarak sponsorların ilgilerini artırdı. Yeni sponsorlar da katılıyor görüştüklerimiz var. Şampiyonlar liginden ciddi paralar geliyor. TFF'den de paralar geliyor. Bakın şuan Ekim ayındayız; biz bu ay sonunda ödememiz gereken paraları bir ay önce ödedik oyuncular ve teknik kadroya.

Şuanda futbolcu, hoca ve prim borcu olmayan tek kulübüz. Avrupa Şampiyonlar Liginde 3 maç oynadık. Oradan da kazanımlarımız var ancak UEFA bunları Aralık ayı içerisinde ödeyecek” ifadelerini kullandı.

ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE ALMALIYIZ DEVAMI SAYFA 3'TE...


Sadri Şener, “Bu sezon zaman zaman stadyumumuz tıklım tıklım olamadı. TFF bildiğiniz gibi kadın ve çocukları ücretsiz olarak maça alıyor orada bilet satılan yeri inceledim biz parasını TFF’nin ödediği biletlerden 3 bin tane ayırdık oradaki ilgiyi gördüm. Artık şu kanaate vardım ki bilet fiyatları pahalı bu konuda da yönetimle bilet fiyatlarının indirilmesi konusunda bir düzenleme yapabiliriz.

Sezon başında yaşanan şike soruşturması nedeniyle altyapıyla çok fazla ilgilenemedik. Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde daha çok akademik eğitimleri olan antrenörlerden oluşan bir alt yapı kuruldu. Biz 2.5 yıl daha görevden kalacağız. Daha önceki görev süremizi de katarsak bu sürede alt yapıdan yeterli sayıda oyuncu alamadık.

Gönül isterdiki 18 yaşlarında alt yapıdan gelen bir oyuncumuz da Şampiyonlar liginde kadromuzda bulunsun. Normalde görev süremiz 6.5 yıl olacak bu sürede alt yapıdan oyuncu alamazsak şapkamızı önümüze koyup iyi düşünmemiz gerek” dedi.

Şener, “Akyazı başladı bitmesini bekliyoruz. İhalesi olursa 2 yılda biter diye düşünüyoruz. İnşallah 4-4'lük bir saha olur. Avni Aker’de daha para harcayıp düzeltilecek yerde kalmadı. Orası Trabzon futboluna hizmetini fazlasıyla yaptı. Mesela şuan Avni Aker’de yağmur yağsa stadyumun 3 tarafı açık.

Oradaki taraftarlarımızın ıslanması beni de rahatsız ediyor. Türkiye’deki bütün stadyumların üstü kapalı. Bizim geçmişte Avrupa’da oynadığımız Liverpool, Athletic Bilbao sahalarını yeniledi. Onlar Trabzon’da yine Avni Aker’e geldiler biz onlara gittiğimizde yeni statlarında oynadık” şeklinde konuştu.

FENER’E CEVABI VERİYORUZ
Başkan Sadri Şener, “Basketbol takımının yönetimiyle görüştüm. Onlara daha önceden sözüm vardı şimdi ekonomik katkı yapacağız. Çok genç ve iyi donanımlı

haber videosu için Tıklayınız

yöneticilere sahipler. Çok da iyi bir antrenör bulmuşlar. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışacağız.

Fenerbahçe Kulübü'ne gerekli cevaplar verilmediği yönünde eleştiriliyorsunuz neler söylersiniz? "Yönetim olarak Fenerbahçe Kulübü’ne gereken cevabı gerekli yerde verdik. Ben Trabzonspor Kulübü olarak şampiyonlar liginde yoluma devam ediyorum. İstediklerimi ve hak ettiklerimizi de almaya başladık.

DEVAMI SAYFA 4'TE...

Bu süreçte ortada çok fazla dolaşmak iyi değil, fevri hareket etmemek lazım. Sakince beklemek lazım sonuçların daha iyi olacağından eminim. Bu arada devre arasında transfer hocaya bağlı. Hocamız isterse transfer yaparız. Ayrıca turu geçmemiz halinde ve hocamızın istediği taktirde transfer olur” ifadelerini kullandı.

NİYE Mİ İMZA ATTIK?
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Kulüpler Birliğinde şike-teşvik yasası kararı ile ilgili olarak attığı imzaya da açıklık getirerek, “Ben şike yapılanların affedilmesi yada yasanın değiştirilmesi için imza atmadım. Trabzonspor kulübünün böyle bir düşüncesi de yok zaten. Bizim attığımız imza şu. Yeni yasada seyirci olaylarından Kulüp başkanı da sorumlu tutuluyor. Eskiden ise seyirci olayından kulüp sorumluydu.

haber videosu için Tıklayınız

Ben başkan olarak seyircinin yaptığı olayın cezasını neden çekeyim. Trabzonspor kulübü başkanı olarak ceza aldığımda büyük üzüntü yaşıyorum.Biz yasada buranın düzeltilmesi için imza attık. Yasanın değişmesi ya da şikecilerin affedilmesi gibi bir olaya asla  imza atmadık.

DEVAMI SAYFA 5'TE...

Bu maddeyi değiştirmek tüm maddeyi değiştirmez. Yani şike yapanlar böyle bir değişiklikle yaptıklarından kurtulamaz” dedi.

GİGNAC İÇİN GİRİŞİM YAPTIK
Başkan Sadri Şener transferde döneminde Fransız Milli takımı ve Marsiya’nın golcüsü Gignaç için girişim yaptıklarını belirterek, “Bu futbolcu 2008 -2009sezonunda Toulouse forması ile gol kralı olmuş kaliteli bir golcü. Şuanda onla ilgili ciddi bir çalışma yok.

haber videosu için Tıklayınız

Ancak hocamız isterse bizde şartlarına bakarız.Şuanda Trabzonspor’un gündeminde Gignaç yok. Hocamızın talebi olursa ara transfer döneminde şartlara bakarız. Uygunsa alırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler