Terim'in kadrosu 80 milyon

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yarın Ali Sami Yen Stadı'nda İspanya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda maç öncesi, teknik direktör Fatih Terim Swissotel'de basın toplantısı düzenledi. Terim, "Maç kadromuzu 80 milyon vatandaşımız olarak

Terim'in kadrosu 80 milyon

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yarın Ali Sami Yen Stadı'nda İspanya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda maç öncesi, teknik direktör Fatih Terim Swissotel'de basın toplantısı düzenledi. Terim, "Maç kadromuzu 80 milyon vatandaşımız olarak açıklıyorum." dedi.

Bir basın mensubunun 'Hata yaptığınızı düşünüyor musunuz'şeklindeki sorusuna Fatih Terim, "Her zaman kendimizle hesaplaşmayı yapıyoruz, bunu adet haline getirdik ama maça baktığım zaman herhangi birşey görmüyorum, yapmak istediklerimi yapmış olduğumu görüyorum. Yarın yine aynı şeyleri uyguluyorum. Hatta bazılarının zamanlarını daha önceye alırdım." şeklinde cevap verdi.

"ALİ SAMİ YEN'DE FARKLI BİR MİLLİ TAKIM GÖRECEKSİNİZ"


Ali Sami Yen'de farklı olarak neler yapacağız, rakip tek forvet şeklindeki soruya Terim, "60 dakikayı iyi oynadık diyorsunuz ama 60 dakika içinde İspanya'nın da iyi oynadığı zamanlar var. Biz 60 dakikada onlardan daha net pozisyonlara girdik, golden sonra da maç sonuna kadar İspanya'nın üstünlüğü vardı. Yine söylüyorum, 60 dakikaya kadar girdiğimiz pozisyona karşılık Torres'in 42. dakikada attığı şut var. Ali Sami Yen'de farklı bir Milli Takım göreceksiniz, sonuna dek isteyen ve kovalayan bir milli takım olmak zorundayız. İstediği skoru almak için uğraşan bir milli takım göreceksiniz. Aklımızı ve sabrımızı, becerimizle birleştireceğiz. Oyuncularımaz sonuna kadar güveniyorum. Sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim. Seyircimizle beraber bu sayı süreceğim 11'in sayısı 23 bin olursa çok daha etkili olacaktır. Seyirci artı 11 cesur yürek bir araya gelirse çok daha etkili olacaktır, çünkü ancak bu şekilde kazanabiliriz." şeklinde yanıt verdi.

"PES ETMEK BİZİM TARZIMIZ DEĞİL"

'Antrenman kağıtlarınızda Sabırlı olun yazıyor, bunu ne düşünerek hazırladınız' sorusuna Terim şu yanıtı verdi: "Set oyununda acele ediyoruz, set oyununda sabır gerekir. Bir yeri açmak için uğraşıp olmuyorsa, başka yere dönersiniz, bu da sabır gerektirir. İspanya'nın kendi sahasında yaptığı bir çok pası bir burada yapsak ıslıklanabiliriz. Seyirci kültür farkı burada olabilir. Ben seyircilerimizden de sabır istiyorum. Her topun final topu olduğu bir oyun olmaz. Acele edersek, sonu kargaşa olabilir. Setteyken sabırlı olmamız fizik ve teknik olarak bizim açımızdan önemli bir artı olacaktır. Taktik olarak baktığımız zaman ben ve arkadaşlarım oyuncularıma İspanya'yı anlatırken, gösterdiğimiz pozisyonların aynı oyuncularla karşılaştığı bir ortamla karşılaştık. Oyuncularım çok uzun bir süre taktik disipline uydular, golü yiyene kadar. Golden sonraki umutsuzluk bize yakışmadı. Pes etmek bizim tarzımız değil. Hiç umudu olmayının hedefi olmaz. Şimdi hem umutluyuz ve her zamanki gibi pes etmeyeceğiz."

Milli Takımımızın iki kez aynı rakibe üst üste yenilmediği istatistiği hatırlatıldığında ise Terim şu yanıtı verdi: "Biz de bu istatistiği boşa çıkartmamak için uğraşacağız, ümit ederim ki öyle olur. Öyle olması için tüm gücümüzü ortaya koyacağız."

YAPTIĞIM TERCİHLER BANA AİTTİR"

Semih'in kenara almasının eleştirilmesi hatırlatılınca Terim şunları söyledi: "Oyuncular çıkar girer, yaptığım tercihler bana aittir. O tercihin ya da karşılığını kimine göre doğru ya da yanlış alabiliriz. Ben ekonomik oynamadığımızdan dolayı ve daha çok İspanya'nın ayağında top olduğu için bir hamle yaptık. Bizim en taze ve sağlam anımızda İspanya'yı vurmayı planladık. Sahada ekonomik olma anlamında bir orta saha oyuncusunu oyuna aldık. Müsade etsinler de taktik işlerini bize bıraksınlar, başkasına göre hatalı olabilir saygı duyuyorum. Şimdilik izah ediyorum. Olayı hala daha bizim ülkede bu kadar basite indirgememek lazım. Bir çok unsur var oynamak için. İspanya bir santrafora dönecekmiş diye haberler geliyor, bizim basın olsa İspanya bir santrafor mu oynar der. Orada öyle bir şey yok. Semih'i kenara almayabilirdim ama Nihat'ın sahada kalmasını istedim."

Terim, "Türk Milli Takımı çok iyi yerlere gelmiş ki, İspanya'yı yenemeyince eleştiriliyoruz. Ben bunu 20 sene önce söylediğim için ileri görüşlü olduğumu düşünüyorum. Bunları duymak sevindirici tabi. 30 maç yenilmemiş, Dünya sıralamasında birinci bir takımı evinde o taraftarının önünde yenemeyince eleştiri geliyorsa, bundan mutlu olmak gerekiyor." dedi.

İspanya'nın artı ve eksi yönleri sorusuna Terim, "Çok önemli bir süreçte devamlı kazanmanın önemli bir güveni var. Özellikle ferdi yeteneği yüksek oyunculara sahipler. Böyle bir takımın şu tarafı güçlü, şu tarafı güçsüz demek yanlış olur. Takım olarak iyiler, şu tarafı eksik diyecek bir şeyimiz yok." şeklinde cevap verdi.

"İSPANYA BİZİ ÇOK GÜZEL AĞIRLADI, BİZ DE ONLARA AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERMELİYİZ"

Ali Sami Yen'in seçilmesi ve grubumuzdaki durumumuz ile ilgili soruya Terim, "Statü gereği bir saha çok önce belirlenir. En az üç ay önce bildirmek gerekir. Kadıköy ve İnönü'de maçlar yaptık şimdi de Ali Sami Yen'de oynuyoruz. Zemini neden iyi bir stat derseniz, İspanya bizi en iyi stadı, en güzel tesislerinde ağırladı. Zemini kötü yerde, havası soğuk yerde oynayalım demek bize yakışmaz, biz bunları çok önceden aştık. Biz en güzel şekilde misafir edeceğiz, en iyi saha şartlarını kendilerine sağlayacağız. Fair-play'in önde olduğu bir ortamda onlar bize sağladılar, biz de onlara sağlayacağı. Bu durumda kazanırsak çok mutlu oluruz, bunun dışında bir kazancın ben kazanç olduğunu duşunmuyorum. Artık dünya literatüründe böyle düşünceler çok geride kaldı. Her rakibimiz için elemizden gelen en güzel şeyleri yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Böyle tuzaklar futbolda hoş değil, iyi oynayan kazanmalı. Grubumuzla ilgili ise, Bosna'nın Belçika'yı yenmesi ile 9 puana geldi. Bir defa bu akılda yoktu ama bu grupta sürprizler devam edecek. biz yarın kaybetmediğimiz takdirde her rakibimiz her yerde ihtilamizi artıyor. Yarından sonra İspanya ile bir daha oynamayacağız, diğer rakiplerimiz oynayacak. Biz umudumuz kaybetmeyeceğiz, Afrika'da oynanacak Dünya Kupası'na gitmeyi istiyoruz ve bu isteğimizi de başaracağımızdan hiç bir şüphem yok. Şu gün itibariyle henüz 5 maç yaptık, 5 maçımız daha var." şeklinde yanıt verdi.

"YARIN SAHADA RAMOS YERİNE ARDA'YI SEYREDECEĞİZ"

Terim, "Dünya Kupası'nın, Avrupa Şampiyonası'ndan daha kolay olduğunu iddia ediyorum. 32 takım var ve gruplarda bir çok zayıf takım var. Avrupa Şampiyonası'nda ise 4 grup var ve gruplarda yer alan takımların hepsi güçlü. EURO 2008'de UEFA'nın dediği şu, fizik olarak rakiplerimizin hepsinden üstündük. Ramos son yılların özellikle stoper olarak transer edilmesine rağmen, sağ bek de ve stoperde müthiş oynuyor. Ramos-Arda eşleşmesi yarın çok daha güzel tecelli edecektir. Bizim de çok önemsediğimiz oyunculardan bir tanesi Arda. Orada bu konunun galibi Ramos olabilir ama burada Arda'ya çok daha güveniyorum. İnanıyorum yarın sahada Ramos yerine Arda'yı seyredeceğiz." ifadelerini kullandı.

"MAÇ KADROMUZU 80 MİLYON OLARAK AÇIKLIYORUM"

Terim, Kendi sahamızın ve seyircimizin bir avantajı olması lazım, bu oyunu hep birlikte oynayacağız. Onların sağladığı coşkunun bizlerle birleşmesi lazım. Tıpkı sahadakiler gibi tribündeki seyircilerin de oyuncularımız gibi sabırlı olması çok önemli. Oyun 0-0'dayken bile İspanyol seyircisi paslaşmalarda oley çekebiliyor. Oyuncularım maç bitince zaten onları coşturacaklardır. Bize gönül veren, bize destek veren bizimle coşan ve sevinen yurt içinde ve yurt dışında yüreklerindeki milli takım sevadasını bizlerden esirgemeyen yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Maç kadromuzu 80 milyon olarak açıklıyorum. Bazen herşeyi yapsanız da olmayabilir, oyun içindeki gidişatı gözlemledikten sonra ona göre davranmak çok daha akılcı. Oyunun kırılma anlarında o golleri atabilsek, şimdi burada başka şeyleri konuşabilirdik. İnşallah bu sefer kazanırız, bizim herhangi bir değişikliğimiz kazanmayı hedefler. Oyun felsefemizden bu maçta da hiçbir şey kaybolmayacaktır." dedi.

"İSPANYA'YI YENERSEK TARİHİ DEĞİŞİME GİTMİŞ OLURUZ"

Terim, "Marco bizim çok yükümüzü çekmiş, Avrupa'nın en önemli orta saha oyuncularından bir tanesi, ben yine ondan çok önemli bir performans bekliyorum. Ben maçtan bugüne kadar ilk defa konuşuyorum, bugün gazetelerde çıkan sözler bana ait değil. Ama tabi yenersek bir tarihi değişime gitmiş oluruz. Çünkü 30 maçlık bir seri sona ermiş olacak. Sevilla'nın başına geçeceğim konusuyla ile şu an ilgilenmiyorum. Şu an sadece İspanya maçını düşünüyorum, diğer konuları sonra konuşuruz. Hepimizin Allah yardımcısı olsun." diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor