Terimi Tekke ve Gökdeniz bitirdi

A MİLLİ Takımımız, 2010 biletini kaçırırken bunda teknik direktörümüz Fatih Terim'in ölümcül günahları direk rol oynadı. Grupta 9 maçta 15 puan kaybedip, elemelere katılan 53 ülkeden 28'ine geçilen A Milliler'in bu başarısızlığında Terim hatalarıyla suçlu

Terimi Tekke ve Gökdeniz bitirdi

A MİLLİ Takımımız, 2010 biletini kaçırırken bunda teknik direktörümüz Fatih Terim'in ölümcül günahları direk rol oynadı.

Grupta 9 maçta 15 puan kaybedip, elemelere katılan 53 ülkeden 28'ine geçilen A Milliler'in bu başarısızlığında Terim hatalarıyla suçlular listesinde 1.'lik kürsüsüne çıktı.

İşte Finlandiya, Macaristan, K.İrlanda, Letonya, Litvanya, Belarus, Avusturya gibi ülkelerin bile gerisinde kalan Ay-yıldızlı takımın hocasının bize pahalıya patlayan hataların başında Rusya'da takımlarını sırtlayan, her hafta gol atan Fatih Tekke'yi ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Rubin Kazan'da forma giyen Gökdeniz'i görmemesi.

Terim hatalarından bazıları ise şöyle:

FATİH'İ HİÇ DÜŞÜNMEDİ: Takım sürekli gol krizi yaşadı ama çözüm bulamadı. Dökülen Nihat'ta ısrar etti, Fatih Tekke'yi aklının ucundan geçirmedi. Gökdeniz EURO 2008 kadrosundaydı. Bu futbolcuyu da görmezden geldi.

RAKİPLERLE KAVGA ETTİ: Terim, Belçika ve Bosna maçlarında rakip ülkelerin hocaları Vercauteren ve Blazeviç'le kavga etti. Bu olaylarla hem motivasyon özelliğini yitirdi hem oyuncularını

ORGANİZASYON YOK: Her maça başka 11, başka bir felsefe ile çıktı. Ne oyun taktiği olarak ne de oyun felsefesi olarak ülkeyi memnun edemedi. Egosu futbol gerçeklerinin hep önüne geçti. Kavga etmekle futbol oynamayı karıştırdı. Avrupa Şampiyonası'nın rüzgârını kullanamadı. O rüzgârdan ters etkilendi.

DEFANSI TOPARLAYAMADI: Milliler ilk 8 maçta 8 gol yerken bunların 5'i ölü toplardan geldi. Defansı 'adam' edemedi. G.Saray ve F.Bahçe'nin fiziksel çöküş yaşadığı dönemde buna ilaç olabilecek yenilik getiremedi. Ayakta durmakta zorlanan G.Saraylı ve F.Bahçeliler'e mahkûm kaldı. Yeni ve taze isimleri hiç görmedi, görmek istemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler