Terim; "Türkiye iddialı olmak zorunda!"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen başarının hala unutulmadığını ifade ederek, "O güzel günleri hep anıyoruz. Hem halkımızın hem bizim ihtiyacımız var" dedi.Terim, Türkiye Futbol

Terim; "Türkiye iddialı olmak zorunda!"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen başarının hala unutulmadığını ifade ederek, "O güzel günleri hep anıyoruz. Hem halkımızın hem bizim ihtiyacımız var" dedi.

Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal medyadaki twitter hesabında yer alan görüntülü açıklamasında, İsveç hazırlık maçını, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunu ve mayıs ayındaki kamp programını değerlendirdi.

Fatih Terim, Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'na eleme grubundan direkt katıldığı ve elde edilen başarı hatırlatılarak yöneltilen "Buradaki hedefimiz de bu değil mi?" şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:

"Ümit ediyorum direkt gideriz. Artık hak ediyoruz bunu. Direkt gitmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. 2008'de sadece grubumuzdaki değil, oradaki başarımız da inanıyorum ki hala unutulmamıştır. O güzel günleri hep anıyoruz. Hem halkımızın ihtiyacı var hem bizim ihtiyacımız var. Onun için ümit ederim 2016 buna benzer bir şey olur. Goller son dakikaya kadar kalmaz, daha önce olur inşallah. Ama son saniyesiyle, geri dönüşüyle, yağmuruyla her şeyle unutulmaz bir 2008 yaşamıştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben öyle bir şey ümit ediyorum. Dünya kupasına gidemememize, futbolcular çok üzüldü. Bu sefer çok ciddi davranacaklar ve inşallah oralara kalmayacağız."

İsveç ile yapacakları hazırlık maçıyla ilgili de Terim, "İsveç ciddi bir rakip. Kuralar çekilmeden, İsveç ile hazırlık maçına karar vermiştik. Doğru karar vermişiz. Her ne kadar uzun bir ara varsa da her hazırlık maçı, bizim için önemli. Ne yapıyoruz, hangi durumdayız? Bu açıdan ümit ediyorum güzel bir sonuç ve oyunla hazırlıklarımıza devam ederiz" diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki rakiplerle ilgili değerlendirmeler yapan Terim, "Kurada çok soğuk ve bize uzak ülkeler çektik. Yaklaşık 20 bin kilometreye yakın bir mesafe kat edeceğiz. Çetin bir grup diyorum. Ama Türkiye, rakipler kim olursa olsun, iddialı olmak zorunda. Kısmetse hem dünya hem de Avrupa kupalarında olması gereken bir ülke" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler