Terim FİFA'yı da ikiye böldü

Yönetim kurulundan Terim'le ilgili eleştiriler yükselmeye başladı.. Belçika maçının 90+3. dakikasına kadar federasyonun hedefi Terim ile mukavele yenilemekti.. Dün sabahki yönetim kurulu toplantısında yıllık 1.5 milyon YTL'den 2010'a kadar süren mevcut sö

Terim FİFA'yı da ikiye böldü

Yönetim kurulundan Terim'le ilgili eleştiriler yükselmeye başladı.. Belçika maçının 90+3. dakikasına kadar federasyonun hedefi Terim ile mukavele yenilemekti..

Dün sabahki yönetim kurulu toplantısında yıllık 1.5 milyon YTL'den 2010'a kadar süren mevcut sözleşmenin 2012'ye kadar uzatılması ve Terim'in yıllık ücretinin de yaklaşık 3.5 milyon YTL'ye yükseltilmesi bekleniyordu.

Ancak önce Vandereycken krizi, ardından da Terim'in spor yazarı Osman Tanburacı'ya küfrettiğinin ortaya çıkması gidişatı değiştirdi.. Dünkü yönetimde bu konuya hiç değinilmedi bile..

Bu ani değişiklik üzerine başvurduğumuz federasyon kaynaklarına göre yönetimde Terim'le ilgili bazı eleştiriler yükselmeye başladı.. Bunlar şu başlıklarda toplanıyor:

1- Maçta olayları başlatan kişi İdari Menajer Şükrü Hanedar.. Hanedar'ın uyarılması bekleniyor..

2- Terim'in kendine ait bölgeden çıkıp 20 metre yürüyerek Vandereycken'in üzerine gitmesi Türkiye'ye yakışan bir görüntü olmadı..

3- Yine Terim'in sahaya top attığı için Belçika kulübesine şut çekmesi ve bunun herkes tarafından görüntülenmesi Türkiye'yi 'haklı' davasında 'haksız' duruma düşürdü.. Hele olayın Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl'ın gözü önünde yaşanması, bir 'hiyerarşi' sorununu gündeme getirdi..

4- Ayrıca Fatih Terim'in Osman Tanburacı'ya telefon açıp küfretmesi, Emre Belözoğlu'nu eleştirdiği için Hıncal Uluç'u kınayan Futbol Federasyonu'nu kamuoyu nezdinde 'etkisiz' hale düşürdü..

5- Bazı üyeler, 'Terim'e karşı çok yumuşak mı davranıyoruz?' sorularını sormaya başladılar.. Özellikle Terim'in “2 takım çalıştırmaya sıcak bakarım” sözleri de bu soruların çıkış noktası oldu..

Ancak federasyon içinde doğan bu krize Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in acilen el koyması ve Fatih Terim ile yönetim arasında esen soğuk rüzgarları yok etmesi bekleniyor.

Fatih Terim cephesinden sızan haberlere göre menajerleri Moreno Roggi ve Di Gennaro ile Bodrum'da evine giden ünlü teknik adam, durum değerlendirmesi yapacak.

 Terim, pazartesi günü İstanbul'da federasyonla masaya oturup mukalevesini yeni şartlarla uzatmayı bekliyor.. İplerin bu kadar gerilmiş olduğu bir dönemde, Terim'e teklif yapan Newcastle United'ın hala menajer bulamamış olması da, konuyu oldukça 'bıçak sırtı'duruma getiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler