Terim: Avrupa şampiyonasına gideceğiz!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Kosova ile oynanacak özel maçın, Türk milli takımının ve Türk insanın Kosova’nın yanında olduğunun göstergesi olacağını söyledi.A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Kosova ile oynanacak dostluk maçı

Terim: Avrupa şampiyonasına gideceğiz!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Kosova ile oynanacak özel maçın, Türk milli takımının ve Türk insanın Kosova’nın yanında olduğunun göstergesi olacağını söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Kosova ile oynanacak dostluk maçı öncesinde Priştine’de basın toplantısı düzenledi.

Kosova’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Terim, “İki kardeş ülke Kosova ve Türkiye yarın güzel bir maç oynayacak. Sonuç çok fazla önemli değil. Türk Milli Takımı olarak, Türk insanı olarak Kosovalılar’ın yanında olduğumuzu ifade eden bir mesaj olacak bu. Tarihten gelen önemli kardeşliğin son noktasıdır bu” dedi.

“AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili sorulan bir soruya, “Oynanan turnuvanın adı ne olursa olsun, Türkiye o turnuvada olmak için mücadele eder. Grup maçlarında, Fransa’nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gitmek için elimizden geleni yapacağız. Orada olacağımıza inanıyorum. Çünkü gerek oyuncularımız, gerek bizler, gerekse halkımız, basın mensuplarımız, taraftarlarımız, herkes güzel bir birliktelik sağlamaya başladı. Ülkenin milli takımı, tüm ülkenin beğendiği, sevdiği, hissettiği takım olmalıdır” diye konuştu.

“İŞBİRLİĞİMİZ BU MAÇLA KALMAYACAK”

Kosova ile oynanacak özel maçın iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece başlangıcı olacağını vurgulayarak, “İşbirliğimiz sadece bu maçla kalmayacak. Eğitim alanında ve birçok alanda daha işbirliği yaparak yardım sunacağız. Kosova’nın yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“100 TANE MİLLİ MAÇA ÇIKMAK KOLAY DEĞİL”

Terim, yarın A Milli Takım’ın başında 100. maçına çıkacağının hatırlatılması üzerine, “Açıkçası, 100 tane milli maça çıkmak kolay bir şey değil. Dünyada da çok az bildiğim kadarıyla. Bunların da çoğunu iyi bitirmenin gururunu yaşıyorum. Resmi veya gayri resmi 100. maçın Kosova’ya denk gelmesi çok güzel bir anı olarak kalacak bende” şeklinde cevap verdi.

ÇALHANOĞLU: “ÜLKEMDE GİBİ HİSSEDİYORUM”

Basın toplantısında yer alan A Milli Takımı futbolcularından Hakan Çalhanoğlu da, Kosova’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendini ülkesinde gibi hissettiğini söyledi.

Türkiye ile Kosova arasındaki özel maç, yarın Mitroviça şehrindeki Adem Yashari Olimpik Stadı’nda, TSİ 19.00’da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler