Teknik adamlardan kura yorumu!

2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupasının grup eleme kuraları çekildi ve gruplar belli oldu. Çekilen kuraların ardından takımların teknik adamları kurayı yorumladılar.2014 Dünya Kupası grup elemeleri kuraları dün akşam çekildi. Çekilen ku

Teknik adamlardan kura yorumu!

2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupasının grup eleme kuraları çekildi ve gruplar belli oldu. Çekilen kuraların ardından takımların teknik adamları kurayı yorumladılar.

2014 Dünya Kupası grup elemeleri kuraları dün akşam çekildi. Çekilen kuralar sonucunda gruplardaki eşleşmeler belli olurken; A Milli Futbol Takımımız Hollanda'nın olduğu D grubuna düştü ve Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra takımları ile eşleşti.

Çekilen kuranın ardından bazı takımların teknik adamları da kurayı değerlendirdiler.

C Grubunda İrlanda, Avusturya, Faroe Adaları, İsveç ve Kazakistan takımları ile eşleşen Almanya Milli Takımı Genel Menajeri Oliver Bierhoff, "Oyuncularımızın İrlanda'ya karşı oynayacak olmaları çok ilginç. Motive olmalılar ve odaklanmalılar. İrlanda formda olan bir takım. İşleri zorlaştırabilecek bazı ilginç oyuncuları var ama ben bu atmosferde oynamayı tercih ederim. Küçük takımlara karşı oynamakta kolay değil. Avrupa'daki küçük takımları bile şu zamanda yenmek zor. İsveç ve İrlanda en zor rakipler ama yenilebilirler" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın gruptaki rakiplerinden Avusturya'nın teknik direktörü Dietmar Constantini ise, "Dünya sıralamasında 3. sırada bulunan Almanya'yı yenme şansının olabilmesi için her şeyin mükemmel olması gerekir. Şuda bir gerçek ki; Avusturyalı insanlar için Almanya'yı yenmek, finallere kalmaktan daha önemli bir şey" şeklinde konuştu.

Turnuvaya ev sahipliği yaptığı için direk katılan Brezilya Milli Takımının teknik direktörü Mano Menezes ise, gözlemci amacı ile gittiği kuraların ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Doğal olarak bizim görevimiz, elemelerden hangi ülke gelirse gelsin gelen takıma karşı mümkün olduğunca güçlü bir şekilde hazırlanmak. Standartlarının altında oynamadığı sürece her takımın elemeyi geçme şansı vardır."

İtalya, Danimarka ve Çek Cumhuriyeti takımlarına rakip olan Bulgaristan takımının teknik direktörü Lothar Matthaeus, kuranın ardından yaptığı değerlendirmede, "Çok zor bir gruba düştüğümüzü düşünüyorum ama futbol her zaman böyle bir şey. Grubumuzda favori olan İtalya gibi güçlü takımlar olduğu için memnunum" dedi.

Rio'daki kuraya katılan fakat elemeler başladığında görevinden ayrılacak olan Fabio Capello ise, "İngiltere'nin dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Moldova kolay olacak ama Ukrayna, Polonya ve Karadağ takımlarını yenmesi kolay olmayacak" açıklamalarında bulundu.

Hırvatistan, Belçika, İskoçya, Makedonya ve Galler takımları ile eşleşen Sırbistan takımı teknik direktörü Vladimir Petrovic'te yaptığı açıklamada, "Bence bizim grubumuz en zor gruplardan bir tanesi ve maçlar çok sert ve zor olacaklar. Güçlü bir rekabet olacak. İskoçya iyi bir kaliteye sahip. İyi pas yapan bir takım ve çok zor bir rakip olacaklarını düşünüyorum. Hırvatistan grupta en üst sıradaki takım ve favori olmalılar ama İskoçya ve Belçika'nın da grubu ilk sırada bitirme şansları var" şeklinde konuştu.

A Milli Takımımızın rakiplerinden Hollanda'nın teknik direktörü Bert van Marwijk ise, "EURO 2012 Elemelerinin ortasında kendimi şuanda burada bulmak biraz tuhaf. Avrupa Şampiyonası elemelerinden sonra burda olanlar hakkında düşünmeye vaktim olacak ama zor bir kura. Kurayı değiştiremezsin ve rakiplerinin hepsini yenmek zorundasın. Bu kadar" dedi.

Bert van Marwijk ayrıca Brezilya'nın 6. kez Dünya Kupasını kazanma arayışının kendi evinde oynamaktan daha büyük bir destek olduğunu söylerken, "Brezilya en iyi tüm zamanların en iyi futbol ırkı. Dünya Kupasını 5 kez kazandılar ve herkes onları destekliyor. 190 milyon kişi var ve çok iyi oyunculara sahipler. Dünya Kupasını çok iyi organize edeceklerini düşünüyorum. Brezilya futbolu içine çeken bir ülke ve bunu seviyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor