Tayfun: Şampiyonluk lafla olmaz

Tayfun röportajından öne çıkanlar -İlk yarıda çok fırsat teptik, Sivasspor'un 7 puan önünde ilk yarıyı tamamlayabilirdik. -Biz işimize bakacağız, futbolumuzu oynayacağız, her bakımdan güçlü olmalıyız. - Trabzon'da Trabzonlu oyuncular ya çok seviliyor, biz

Tayfun: Şampiyonluk lafla olmaz

Tayfun röportajından öne çıkanlar

 

-İlk yarıda çok fırsat teptik, Sivasspor'un 7 puan önünde ilk yarıyı tamamlayabilirdik.

 

-Biz işimize bakacağız, futbolumuzu oynayacağız, her bakımdan güçlü olmalıyız.

 

- Trabzon'da Trabzonlu oyuncular ya çok seviliyor, biz, eleştiriyorsalar sevdikleri için yapıyorlardır.

 

- Trabzonspor taraftarı Trabzonlu futbolcuyu Trabzon insanı gibi çalışkan, azimli bir ruhla sahada görmek istiyorlar. Arada olan tepkilerde normaldir. Bunlar futbolun için de var.

 

- Şampiyonluk lafta değil, bunu hep hissetmek lazım. Şampiyon gibi çalışarak, şampiyon gibi hareket etmek lazım.

 

-Futbol olarak ta biraz olgunlaştığımı düşünüyorum. 25 yaşına geldim, Trabzonlu oyuncular daha geç olgunlaşıyor, Fatih abi de bu yaşta buraya gelmişti, olgunlaştığımız ve de daha çok bu takıma faydalı olacağımı düşünüyorum”

 

- İyi bir kadromuz var, şampiyonluğun en büyük adayıyız, bu hedef doğrultusunda ikinci yarı varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız.

 

 

ÇOK FIRSAT KAÇIRDIK

“Trabzonspor ilk yarıda iyi futbol ortaya koydu, yeni bir kadromuza rağmen iyi futbol, iyi mücadele ve ilk yarıyı averajla ikinci bitirdik. Gönül isterdi ki lider bitirelim ama olmadı. İlk yarıyı Sivasspor'dan 7 puan daha önde bitirebilirdik. Trabzonspor şuan ki şu durumundan çok daha iyi olabilirdi. İlk yarıda çok fırsatları kaçırdığımızı düşünüyorum. İnşallah bu fırsatları ikinci yarı aramayız”

 

HER BAKIMDAN GÜÇLÜ OLMALIYIZ

“Hakemlerle ilgili çok şey söylemek istiyorum ama konuşmalarım yanlış anlaşılıyor. Biz işimize bakacağız, sahada futbolumuzu oynayacağız, her bakımdan güçlü olmak zorundayız. Sonuçta Trabzonspor camiası büyük bir beklenti içinde, bizler de bunun farkında ve bilincindeyiz, Avni Aker'de her maç öncesi ve sonrası çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor. İnşallah bu mutluluğu ikinci yarıda artırarak devam ettiririz diye düşünüyorum”

 

BİZİ SEVDİKLERİ İÇİN ELEŞTİRİYORLAR

 “Trabzonspor taraftarının Trabzonlu futbolcuları bizleri eleştirmesini öncelerden çok üzülüyordum. Şimdi ise daha mantıklı düşünmeye başladım. Bu takımda bizden önce de oynayan Trabzonlu ağabeylerimiz var, bizden sonra da olacak. Trabzon'da Trabzonlu oyuncular ya çok seviliyor, biz, eleştiriyorsalar sevdikleri için yapıyorlardır. Geçmişte de bunun örneği var. Trabzonlu oyunculara fazla müsama edilmedi ama biz de sonuçta bu yörenin yetiştirdiği bu yörenin çocuğuyuz. Bizden çok şey bekledikleri için böyle davranıyorlardır. Trabzon futbolcusunun Trabzon insanı gibi çalışkan, azimli bir ruhla sahada görmek istiyorlar. Arada olan tepkilerde normaldir. Bunlar futbolun için de var. Sonuçta bir eleştiriliyorsak,  takımımızın başarılı olması için yapılıyordur”

 

ŞAMPİYON LAFLA OLMAZ

“Tüm konsantremizi şampiyonluğa verdik, şampiyon nasıl olabiliriz diye tüm var gücümüzle çalışacağız. Tabi ki şampiyon olmak o kadar kolay değil ama biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Şampiyonluk lafta değil, bunu hep hissetmek lazım. Şampiyon gibi çalışarak, şampiyon gibi hareket etmek lazım. Böyle çalışıp böyle hareket edersek, hem antrenmanlarda ve maçlarda sonunda da başarı gelir. Takım olarak biz inanıyoruz. Ligdeki takımları ve kendi gücünüzü görüyoruz. Şampiyon gibi yaşarsak, Allahın izniyle şampiyon oluruz diye düşünüyorum”

  

 

FUTBOL OLARAK  OLGUNLAŞTIM

“Her futbolcu takımın direk 11'inde forma giymek ister. Kadroda yer almak için antrenmanlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Sonuçta bu takımda istikrarlı bir şekilde oynamak istiyorum. Tam başladım oynamaya bir takım aksilikler oldu, sonra tekrar oynadım, tekrar yedek kaldım, sonuçta oynamak için elimden geleni yapacağım. Ben inanıyorum ki güçlü olduğum iyi olduğum sürece Allahın izniyle bu takımda sürekli de oynarım ve başarılı da oynarım. Futbol olarak ta biraz olgunlaştığımı düşünüyorum. 25 yaşına geldim, geçen hocamla konuşmuştum, Trabzonlu futbolcuların olgunlaşma yaşı 25 diyordu. Trabzonlu oyuncular daha geç olgunlaşıyor, Fatih abi de bu yaşta buraya gelmişti, olgunlaştığımız ve de daha çok  bu takıma faydalı olacağımı düşünüyorum”

 

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK YOLU

“Trabzonspor taraftarına asla ve asla küsme durumumuz söz konusu değildir. Onlar bizleri her zaman desteklemeye devam etsinler, bu sezon iyi bir hava yakaladık, iyi bir kadromuz var, şampiyonluğun en büyük adayıyız, bu hedef doğrultusunda ikinci yarı varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. İnşallah sezon sonunda da özlenen şampiyonluk gelir”

 

Röportaj: Selahattin AYDINLI

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor