Tayfun: Hedefimiz şampiyonluk

Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Tayfun Cora, Trabzonspor'un şu andaki durumunun herkesi memnun ettiğini belirterek, şampiyonluk hedefine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak ise T

Tayfun: Hedefimiz şampiyonluk

Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Tayfun Cora, Trabzonspor'un şu andaki durumunun herkesi memnun ettiğini belirterek, şampiyonluk hedefine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak ise Tayfun Cora, futbol hayatını Trabzonspor'da sürdürmek istediğini, transferi düşünmediğini belirtti.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Tayfun Cora, Trabzonspor'un son iki sezondur yaşadığı talihsizliklerden sonra herkesin beklentisi doğrultusunda ligin ilk yarısını başarılı bitirdiklerini belirterek, "Ligi daha iyi bir yerde bitirebilirdik. Rakiplerimizden 7 puan önde olabilirdik. Elimize fırsat da geçti, ama bunu değerlendiremedik. Şu andaki durumumuz beni olduğu gibi herkesi de memnun ediyor" diye konuştu.
Ligin ikinci yarısına Fenerbahçe maçıyla başlayacaklarını belirten Tayfun Cora, "Bu maça galibiyetle başlarsak ligi çok iyi bir şekilde götüreceğimize inanıyorum. Fenerbahçe maçı bizim için çok önemli. Büyük maçları kazanamadık. İnsanların kafasında olan 'Trabzonspor büyük maçları kazanamıyor' şeklindeki düşünceleri yenmek için ve bunu devre dışı bırakmak için rakibimizle oynayacağımız maça büyük bir önem veriyoruz. Fenerbahçe maçını kazanıp ikinciye yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Geçen sezonun ikinci yarısının sonlarına doğru stoper oynadığını belirten Tayfun Cora, "Stoper mevkiinde kendimi daha rahat hissediyorum. Artık çağdaş futbol anlayışında böyle bir şey yok artık. Her oyuncu her bölgede oynayabilmeli. Stoper mevkiinde kendimi daha rahat hissediyorum, ama bazı eksikliklerime rağmen sağ kanatta da başarılı olduğumu düşünüyorum. Teknik direktörümüz Ersun Yanal, bana nerede görev verirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ligin ilk yarısında performans olarak
inişli-çıkışlı dönemlerim oldu, ama genel olarak iyi olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLERİ DE SAHADA YENMEK ZORUNDAYIZ"
Takım olarak beklentilerin farkında olduklarını ifade eden Tayfun Cora, "Uzun süreden beri Trabzonspor camiası ilk defa bu kadar kenetlendi. İnsanların heyecanını ve bize inanmalarını görebiliyoruz. Takım olarak da bu beklentilere karşılık vermek için kendi aramızda konuşuyoruz. Bu da bizi motive ediyor. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız, ama olur muyuz, olmaz mıyız, onu Allah bilir. Taraftarın ve camianın beklentisini biliyoruz. Bunu başarmak için elimizden
geleni yapacağız" diye konuştu.

Hakkında çıkan transfer haberlerini gazetelerden okuduğunu belirten savunma oyuncusu, "Bana gelen resmi bir teklif yok. Bu haberleri ben de gazetelerden okuyorum. Futbol hayatımı Trabzonspor'da sürdürmek istiyorum, o yüzden transferi düşünmüyorum" dedi.

Tayfun Cora, hakem hatalarının futbolun içinde olduğunu belirterek, "Hakem hataları nedeniyle puan kayıpları ne bize olsun ne de rakiplerimize olsun istiyoruz. Hakemler hata yapabiliyorlar. Bizim de canımız yandığı maçlar oldu başka takımların da. En az hata olsun ve kimsenin canı yanmasın istiyoruz. Hakem hataları bizi etkilemiştir. Bursaspor maçında yediğimiz gol bizi etkiledi. Trabzonspor olarak bizim çok güçlü olmamız lazım. Bizi sahada yenemeyenler başka yollara başvurabiliyorlar. O yüzden biz
hakemi de sahada yenmek zorundayız" diye konuştu.

"RAKİPLERİMİZ BİZDEN ÇEKİNİYOR"
Trabzonspor'un karşısına gelen takımların çekinerek geldiğini ifade eden Tayfun Cora, "Bizim oynadığımız futbola ve yaptığımız mücadeleyi gören herkes saygı duyuyor. Bize saygı duydukları için tedbirli oynamak zorunda kalıyorlar. O yüzden kendi sahamızda oynadığımız maçlarda rakiplerimiz bize karşı önlem alıyorlar. En son oynanan Eskişehirspor maçında bunu gördük. Olması gerekende bu, bizim için onur verici bir durum. İnşallah sezon sonuna kadar kendi sahamızda mağlup olmadan devam ederiz" dedi.

Taraftarlarla zaman zaman problem yaşasa da Trabzonspor taraftarını çok sevdiğini belirten Tayfun Cora, "Ben de tribünlerden gelen bir oyuncuyum. Trabzon'un çocuğuyum. Ben onların psikolojisini biliyorum. Taraftarın tepkisi bazen bana bazen de başka futbolculara oluyor. Benden çok şey bekledikleri için yaptıklarını biliyorum. Çünkü içlerinde biri sahada mücadele ediyor. Benden beklediklerini vermemi istiyorlar. Bunu göremedikleri için de tepki koyuyorlar. Bu çok doğal, artık bunu kafama takmıyorum. Hem
taraftarlarımıza hem de Trabzonspor'a layık bir futbolcu olarak yoluma devam etmek istiyorum" diye konuştu.

İleride topla buluştuğunda gol atma şansının yüksek olduğunu belirten Tayfun Cora, "İleri çıktığımda topla buluştuğumun farkındayım. Buluştuğum zaman da vuruşlarım etkili oluyor. İnşallah bu gol vuruşlarım ve şansım devam eder ve takıma katkım olur. Gol atmak benim için büyük bir onur, sonuçta defans oyuncusuyuz, her zaman gol atma şansınız olmuyor. Gol atmak güzel bir duygu ve beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

TAKIM İÇİNDE REKABET VAR

Takım içinde rekabetin olması güzel diyen Tayfun Cora, "Takım içinde rekabet tabi ki var. Sağ tarafta Serkan ve Ferhat'da var. Onlar da oynayabilir ben de oynayabilirim. Takım arkadaşlarım çok yetenekli. Performansı kimin iyiyse kim kendini iyi hissediyorsa, hocamız ona görev veriyor. Biz takım içinde arkadaş olarak çok iyi anlaşıyoruz" dedi.

Trabzonspor'un başarılı olmak zorunda olduğunu belirten Tayfun Cora, "Baskıyı hissetmek içimizdeki sorumluluğu artırıyor. Bu baskı olumsuz bize yansımıyor. Taraftarlarımızın sahayı doldurmaları ve bize desteklemeleri çok önemliydi. Yenildiğimiz Beşiktaş maçı sonrası bizi alkışladılar. Bu sezon hem takım bazında hem de t±ediyor. Bizim hedefimiz şampiyoaraftar bazında çok değişiklik oldu. İnşallah bu devam eder" ifadelerini kullandı. Tayfun Cora, son olarak ara transfer döneminde takıma katkı yapacak, hiç tartışılmayacak, kendini ispatlamış bir oyuncu alınması halinde hiçkimsenin buna 'hayır' diyemeyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor