Tarihi maçta kritik galibiyetk

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Torku Konyaspor evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Konya BÜyükşehir Torku Arena'da oynanan ve tarihi anlara sahne olan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1'lik skorla kazandı.Mücadeleye iki ekip de kontrollü başlarken, 19. dak

Tarihi maçta kritik galibiyetk

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Torku Konyaspor evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Konya BÜyükşehir Torku Arena'da oynanan ve tarihi anlara sahne olan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1'lik skorla kazandı.

Mücadeleye iki ekip de kontrollü başlarken, 19. dakikada hafızalara kazınacak bir fair-play örneği yaşandı. Kasımpaşa atağında Ryan Babel yerde kalırken, Torku Konyaspor kalecisi topu dışarı atmak istedi ve orta yuvarlakta takım arkadaşının göğsünden seken top oyunda kaldı. Bu saniyede Konyasporlu oyuncular oyunu bıraktı, ancak seken topu alan Donk uzaktan bir vuruş çıkararak, ağları buldu. Maçın hakemi Mete Kalkavan, topun oyunda olmasından dolayı golü verdi ve Konyaspor 1-0 öne geçti.

Bu golün ardından tribünlerden tepki geldi ve ıslık sesleri yükseldi. Kasımpaşa teknik direktörü golün hemen sonrasında oyuncularına yaptığı işaret ile 'bilerek' gol yemelerini istedi. Santra sonrası da topu alan Hasan Kabze, Kasımpaşa defansını rahatça geçerek boş kaleye topu yuvarladı ve skor 1-1 oldu.

Mücadelenin 40. dakikasında Hasan Kabze, kazanılan penaltı vuruşunu ağlara gönderdi ve Konyaspor 2-1 öne geçti. Mücadenin kalan dakikalarında başka gol olmazken, Konyaspor'da Torje 88. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Konyaspor 6 haftanın ardından galibiyet alırken; puanını 28 yaptı. Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı. Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpaşa sahasında Galatasaray'ı konuk edecekken, Torku Konyaspor ise deplasmanda Karabükspor'a konuk olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler