Taraftar'dan Ulusoy'a Sitem

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Özal, 17 Aralık'a kadar şartlar ne olursa olsun Trabzonspor'a destek verilmesi gerektiğini söyledi.Özgür Özal, Trabzonlu Gençler, Çılgınlar, 1461 Meydan Derneği, Trabzonspor Taraftarlar Birliği, Affetmezler ve

Taraftar'dan Ulusoy'a Sitem

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Özal, 17 Aralık'a kadar şartlar ne olursa olsun Trabzonspor'a destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Özgür Özal, Trabzonlu Gençler, Çılgınlar, 1461 Meydan Derneği, Trabzonspor Taraftarlar Birliği, Affetmezler ve Farozlular Dernekleri adına yaptığı açıklamada, Trabzonspor-Sivasspor maçında kimsenin tasvip etmediği üzücü olayların yaşandığını belirtti.

Trabzonspor'a karşı hakem hatalarının hep olduğunu savunan Özal, “İki yıl önce Cem Papila vardı, şimdi ise Bülent Demirlek. Son maçın hakemi Trabzonspor'u katletmiştir” dedi.

Yasaların herkese eşit olduğunu ifade eden Özal, “Taraftar sahaya girerek bir suç işlemiş olabilir. Ama bu taraftarı o saha içinde kimsenin dövmeye hakkı yoktur. Hele bu taraftarı döven futbolcu ise... Sivassporlu futbolcular, bu taraftarı öldüresiyle dövmüşlerdir. Bu oyuncuların da cezalandırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Bülent Demirlek'in Trabzonspor-Sivasspor maçının son 30 saniyesini, sahaya çıkıp oynatmadığını kaydeden Özal, valinin ve emniyet müdürünün güvence vermesine rağmen hakemin sahaya çıkmamasının ardında başka sebeplerin yatabileceğini ileri sürdü.

Karşılaşma sonrası çıkan olayların ırkçılık olarak yansıtılmaya çalışıldığını öne süren Özal, bu tür söylemlerin çok üzücü olduğunu ifade etti.

Özal, Trabzonspor'un her zaman Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olmaya devam edeceğini kaydederek, şunları söyledi:
“Biz yapılan haksızlıklara karşı en kötü günümüzde bile birlik ve beraberlik içinde olmayı bilmişizdir. Bu taraftar yapılan haksızlıklar karşısında 40 bin kişiyle yürüyerek tepkisini ortaya koymuştur. Gerekirse 100 bin kişiyle de yürüyerek bu tepkisini yine aynı şekilde gösterir. Kimse Trabzonsporlular'ın sabrını sınamaya kalkmasın. Bütün Trabzonspor camiası biraraya gelmeli ve demokratik bir şekilde protestolarını ortaya koymalıdır. Zaman, ses çıkarma zamanıdır. 17 Aralık' kadar şartlar ne olursa olsun Trabzonspor'a destek vermeliyiz.”

HALUK ULUSOY

Özal, Trabzonsporlular'ın Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı ayrı bir sevgisinin olduğunu belirterek, “Bu karşılaşma sonrası bazı dedikodular ortalıkta dolanıyor. Haluk Ulusoy'un bu olayla fazla ilgilenmediği ileri sürülüyor. Eğer bu iddialar doğru ise Haluk Ulusoy'a karşı olan sevgimizi gözden geçireceğiz” dedi.

Son bir iki gün içinde tel örgü tartışmasının yaşandığını, bu tartışmalarının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özal, Trabzonspor'un Türkiye'de en fazla mavi bayrak alan takımlar arasında yer aldığını, bu nedenle böyle tartışmaların yersiz ve zamansız olduğunu söyledi.

Trabzonsporlular'ın en kötü günde bile birlikte hareket edeceğini vurgulayan Özal, “Trabzonspor üzerine basit ve çirkefçe oyunlar oynayanların her zaman karşısında olacağız. Kimseye Trabzonspor üzerinden oyunlar oynatmamalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor